PDA

Zobacz pełną wersję : Kupno Civica

Michal_1901
28-07-13, 18:42
Witam mam zamiar kupic Civica VI gen w coupe z 97r silnik D16y7 benzyna. Moje pytanie jest odnosnie silnika czy jest to dobry silnik jak na poczatek (to bedzie moj 1 samochod) i czy z czasem gdybym chcial jakos go delikatnie zmodyfikowac czy jest on odpowiedni do tego mam na mysli modyfikacje typu kolektor 4 2 1 czy jakis jakis filtr powietrza typu stozek. Osoby ktore sie znaja prosilbym o wypowiedzenie sie na ten temat albo posiadaczy tego silnika czy sa zadowoleni. Z gory dzieki i pozdrawiam !

Maskunt
28-07-13, 20:59
Całe szczęście, że założyłeś nowy temat, bo na forum wcale nie ma na ten temat informacji. W dziale "nasze Hondy" też na pewno nie znajdziesz nikogo kto ma taki silnik i nie zobaczysz jakie modyfikacje i z jakim skutkiem przeprowadził.

Marcin1792
29-07-13, 20:45
Tak się składa, że posiadam taką Hondzinę. Ogólnie z samochodu jestem zadowolony, trochę długa skrzynia ale nie jest źle. Kolektor 4-2-1 ładnie podnosi dolny zakres obrotów ale musisz się liczyć ze wstawieniem większego tłumika środkowego. Wsadzoną mam także wkładkę K&N. Szacuję, że takie dwa podstawowe mody podnoszą moc o jakieś 6-8 km. Poza tym, więcej informacji znajdziesz tutaj

http://www.civicklub.pl/forum/forumdisplay.php?54-VI-gen

woPo
29-07-13, 20:54
Zamykam, ile można wałkować to samo, wsiąknij głębiej w forum a znajdziesz wszystkie potrzebne Ci informacje a nawet więcej!