Zobacz pełną wersję : jaki polecacie pasek klinowy
witam, potrzebuje kupic pasek alternatora i od razu od wspomagania. Tylko nie wiem czy kupic pierwszy lepszy czy moze moglibyscie cos polecic. Czy pasek klinowy od wspomagania jest taki sam jak od alternatora?? I zauwazylem tez ze do civic 1.4 VI 5D slabo na allegro
bednar_ek35
27-07-13, 19:52
Paski od altka i od wspomagania są różnej długości.
Pasek polecam contitech.
Paski to sobie gdzieś na miejscu kup, bo to raczej taniocha jest.
Pasek wspomagania i alternatora nie jest taki sam.
Kliknij w link i masz oznaczenia pasków do swojego auta : http://www.gatesautocat.com/drive/HONDA/Civic-Aerodeck/MB8/D14A7-D14Z3/02-98_12-99/14099
dzieki za te oznaczenia, czyli
4pk788 to pasek alternatora a
4pk845 to pasek wspomagania
grzesiek1495
18-06-14, 21:06
Nie wiem czy w dobrym temacie sie podpisuje... ale mógłby ktoś pomóc wybrać pasek klinowy w InterCars? Są tam różne rodzaje długości i nie wiem który jest odpowiedni a chce zamówić przez internet, pasek do wspomagania i ten do alternatora itd... Do H Civic Coupe 1.5 101km ej2 d15b7
Bierz contitecha j.w kolega pisał.
grzesiek1495
18-06-14, 22:56
No tak ale mi chodzi o długość bo są 3 rodzaje: 780mm, 795mm i 815mm no i która długość będzie odpowiednia do mojej hondy?
Edit: już chyba wiem bo sprawdziłem 'Zastosowanie w pojeździe' nie widziałem tego wcześniej na tej stronie :)
Najpierw sprawdź też działy w których pytasz...
Ja kupiłem, Boscha do alternatora i jest dłuższy od tego co był wcześniej, przez co nie mogę dobrze go naciągnąć bo zakres się skończył :/
Ja natomiast posiadam prawie wszystkie paski Contitech, jedynie od klimy jest Gates :)
bartek_levis
19-06-14, 15:12
Conti tech gates bosch napewno sa markowe i posluza dlugo