Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kupno civica :)

Nizki
25-07-13, 13:35
Witam, nie wiedziałem gdzie umieścić temat, wiec napisałem tutaj :) mam nadzieje że nie będzie to problemem. Stoję przed kupnem swojego 1 w życiu civica i chciałem poprosić o radę. Parę dni temu byłem oglądać to auto:
http://tablica.pl/oferta/honda-civic-1998-CID5-ID3hVwx.html#cf1222ceab
Pierwszy właściciel, wszystko fajnie, lecz na przednich nadkolach wychodzi lekka rdza. Właściciel mówi, że 2 lata temu były robione repertuarki tylnich nadkoli, lecz i one ulegają powoli malej korozji. Silnik chodzi ładnie i co do niego nie miałem zastrzeżeń. I teraz pytanie, Myślicie, ze z budżetem ok.7500zl można dostać hanię w lepszym stanie??

Dodam, ze w moim województwie jest tez takie ogłoszenie:
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/honda-civic-90-ps-z-klima-od-wlascicielki-C29949825.html
Tylko że to auto jest z komisu, a wiadomo jak ludzie podchodzą do komisów. Myślicie, że warto jechać pooglądać??

Z góry dzięki za odpowiedź :)

lukasz.och
25-07-13, 16:59
Stary, leć po ten samochód z otomoto
Dlaczego?
rok produkcji 1999
piękny czarny i zadbany kolor czarny, poszukiwany przez wszystkich hondziarzy

W środku widać, że zadbana :D

Sam mam taką samą wersje poliftową lecz z 1997r i srebrną <3.
D14A8 tam siedzie, polecam silnik jak na pierwszą przygodę z civicem.

Utarguj może coś i bierz (Niemiec będzie płakać !!!)

jaskul
25-07-13, 17:25
Polift z klimą i bez elektryki. Dziwne.

Guscioren
25-07-13, 17:42
piękny czarny i zadbany kolor czarny
Po 1 to nie jest "czarny"

poszukiwany przez wszystkich hondziarzy
Po 2 Każdy szanujący sie hondiarz kupuje 2D lub 3D (sedany raczej w większości przypadków odpadają, bo są ciężkie) ponieważ są Mejd in Dźapan, Lecz po pewnym czasie dadzą sobie jaja obciąć za silnik z angielki VTI.

mirasek
25-07-13, 18:02
Polift z klimą i bez elektryki. Dziwne.
Bywały takie kompletacje, dołożona klima w opcji do wersji golas. Rocznik raczej 1998 (od '99 miały 3-stop na górze szyby).

HUGOS
25-07-13, 18:15
Autko wygląda uczciwie. Obejrzeć dobrze tylko bez emocji i pośpiechu bo to zli doradcy. co do silnika to do przemieszczania się wystarczający , ekonomiczny i bezawaryjny. Jeżdże swoją też 1,4i ponad 2 lata bez awaryjnie ( rozsądna eksploatacja niekatowana na zimnym silniku itp). napisz koleżko z jakich okolic pochodzisz i poproś któregoś z forumowiczów to jak będzie ktoś z okolic to podjedzie i pomoże w oględzinach w końcu mają już doświadczenie z civiczkami.

W mojej też jest takie wyposażenie kolor tapicerki wersja comfort tylko te el. lusterka za bardzo coś nie pasują bo z tego co mi wiadomo to lusterka występowały wraz z szybami. ale w końcu jest opcja 'zrób to sam' :-)

mirasek
25-07-13, 18:25
Elektryczne lusterka są tylko w opisie, auto na zdjęciach ich nie posiada :)

HUGOS
25-07-13, 18:42
Tak elektryczne rączki hehe...A ja miał bym zapytanie do posiadaczy civików z silnikami b18c4 i b16a2 jak jest z tymi jednostkami napędowymi czy są równie tak bezawaryjne i bez problemowe jak opisywane 1,4 . Dziennie pokonuje ok 50km nie przekraczając 90 km/h i wszystko jest ok tylko przy wyprzedzaniu brakuje mocy. I teraz nie wiem czy warto sprzedawać swoją i szukać b18c4 lub b16a2 czy odpuścić sobie mocniejsze wersje i cieszyć się bez awaryjnością i niedostatkiem mocy :-)

Defro
25-07-13, 19:21
HUGOS zależy jak się trafi,ja jak bym miał kasę od razu kupiłbym b16a2.
W 1.4 bym się nie bawił szkoda kasy.

Nizki
25-07-13, 20:26
Pochodze z Opola, więc jak jakiś fan marki z okolic zgodziłby się pomóc w oględzinach, to jestem chętny :) Tą srebrną oglądałem, ale rdzewieją wszystkie nadkola lekko. Zobaczymy co w tej granatowej będzie :)

probestic
25-07-13, 20:33
co w tej granatowej

Ooo, no to ciekawie ;)

7500 kafla za szyby na korbach i 200 tysięcy i tak nijak niepewnego przebiegu ... i jak napisał mirasek, 99 miały już 3 stop u góry, więc to najpewniej jest 98, a pierwsza rejestracja 99, jak to w komisach czy u handlarzy "liczone" ... no chyba, że ktoś klape przełożył ze starszej ;)

Nizki
25-07-13, 20:37
To opłaca się w ogóle ją oglądać? Zdania są podzielone :/

probestic
25-07-13, 20:40
To opłaca się w ogóle ją oglądać? Zdania są podzielone :/

Oglądać zawsze warto :) warto popatrzeć, przejechać się, mieć potem "odniesienie" do innych aut. Ja zanim 5 lat temu kupiłem swoją, obejrzałem 17 civic'ów - i nijak nie żałuję poświęconego czasu !

Osobiście doradzałbym Ci poszukać auta od kogoś z forum, lub osoby która co najmniej kilka lat to auto miała w swoich rękach. Czasem trafisz kogoś, kto Ci wszystko opowie i będzie Ci lżej na duszy, nawet jeśli nie wszystko z tych opowieści będzie super hiper mega kolorowe.

qtrix
25-07-13, 20:45
Popieram przedmówcę ;), sam kupiłem auto od handlarza/komisu to wpakowałem się w maliny jak nie wiem długo żałowałem lecz teraz jak już wsadziłem "worek" kasy w swoją hanie to pozostaje mi się cieszyć że przebrnąłem przez ten etap. Jak dla mnie przejedź się, zobaczy czy nie stuka nic z zawiechy czy nie stuka przegub itd. Moim zdaniem jak mówili kolega probestic daj ogłoszenie w dziale i kup hanię od kogoś z forum po 1 osoba prywatna po 2 bd znał całą przeszłość. ;)

Nizki
25-07-13, 20:48
A jak sie odniesiecie do tej srebrnej hani? :)

Pierwszy właściciel, lekko nadkola zaczynają brać, podłoga zdrowa. 5800 zł :) Silniczek ładnie chodzi

Guscioren
25-07-13, 21:46
A jak sie odniesiecie do tej srebrnej hani? :)

Pierwszy właściciel, lekko nadkola zaczynają brać, podłoga zdrowa. 5800 zł :) Silniczek ładnie chodzi
Ile masz zamiar przeznaczyć na kupno auta. Zacznijmy od tego

Nizki
25-07-13, 21:50
Ile masz zamiar przeznaczyć na kupno auta. Zacznijmy od tego

Napisane w pierwszym poście :) 7500 na samo auto, na opłaty mam odłożonego tysiaczka

Bobas
25-07-13, 21:58
A na olej, filtry, rozrząd i inne głupoty które powinno się od razu zrobić po zakupie? Nie ma co wierzyć na słowo, że coś było robione. Na to nie ma co żałować.

Nizki
25-07-13, 22:08
A na olej, filtry, rozrząd i inne głupoty które powinno się od razu zrobić po zakupie? Nie ma co wierzyć na słowo, że coś było robione. Na to nie ma co żałować.

Dlatego napisałem, że 1300 mam odłożone na opłaty po zakupie :)

Bobas
25-07-13, 22:11
Myślałem, że miałeś na myśli rejestracje auta zza granicy. Sorry :)

Nizki
25-07-13, 22:18
Myślałem, że miałeś na myśli rejestracje auta zza granicy. Sorry :)

Nie wiem dlaczego, ale wolałbym kupić coś z Polski :)

jaskul
25-07-13, 22:48
Ja tam czekam aż Mike wystawi swoją :) Tylko do salonu wstawić i patrzeć :)

Marcin_G
25-07-13, 22:50
Spieszy Ci się? Jeśli nie, to uzbrój się w cierpliwość i szukaj. Pierwszego Civica kupiłem bez większego namysłu, pasował kolor, wyposażenie, do tego pięknie wyglądał i po przesiadce ze Skody super jeździł. Nic że trochę szarpał, wmówiłem sobie że to brak wprawy w obchodzeniu się z Hondą. Pół roku było super a potem studnia bez dna. Jak już mechanicznie wszystko opanowałem to przyszła ruda i zjadła mi auto.
Teraz jak kupowałem kolejnego, to dałem sobie czas. Powiedziałem znajomym że szukam Civica, przeglądałem codziennie oferty, żądałem lepszych zdjęć aut które mnie zainteresowały no i w końcu się doczekałem. Kupiłem Civica od gościa który miał go od 2007 roku i na nie chuchał i dmuchał, czego świadkiem był kolega, i to właśnie kolega dał mi cynk że jego sąsiad sprzedaje Hondę. Dzisiaj byłem u lakiernika bo są małe poprawki do zrobienia, i się okazało że auto ma pierwszy lakier a blacharka nieruszana od nowości, czyli od 1999r.
Tak więc cierpliwość to podstawa. Najlepiej jeszcze znajdź sobie kogoś kto ma pojęcie o autach i sztuczkach handlarzy, czy to na forum czy wśród znajomych, przynajmniej chłodnym okiem spojrzy na "okazje", bez emocji.
Co do srebrnego Civica, ja bym nie brał auta które miało już wstawiane reperaturki.

Bobas
25-07-13, 22:58
Wytłuczone auto po polskich drogach chcesz?

Nizki
25-07-13, 23:01
Spieszy Ci się? Jeśli nie, to uzbrój się w cierpliwość i szukaj. Pierwszego Civica kupiłem bez większego namysłu, pasował kolor, wyposażenie, do tego pięknie wyglądał i po przesiadce ze Skody super jeździł. Nic że trochę szarpał, wmówiłem sobie że to brak wprawy w obchodzeniu się z Hondą. Pół roku było super a potem studnia bez dna. Jak już mechanicznie wszystko opanowałem to przyszła ruda i zjadła mi auto.
Teraz jak kupowałem kolejnego, to dałem sobie czas. Powiedziałem znajomym że szukam Civica, przeglądałem codziennie oferty, żądałem lepszych zdjęć aut które mnie zainteresowały no i w końcu się doczekałem. Kupiłem Civica od gościa który miał go od 2007 roku i na nie chuchał i dmuchał, czego świadkiem był kolega, i to właśnie kolega dał mi cynk że jego sąsiad sprzedaje Hondę. Dzisiaj byłem u lakiernika bo są małe poprawki do zrobienia, i się okazało że auto ma pierwszy lakier a blacharka nieruszana od nowości, czyli od 1999r.
Tak więc cierpliwość to podstawa. Najlepiej jeszcze znajdź sobie kogoś kto ma pojęcie o autach i sztuczkach handlarzy, czy to na forum czy wśród znajomych, przynajmniej chłodnym okiem spojrzy na "okazje", bez emocji.
Co do srebrnego Civica, ja bym nie brał auta które miało już wstawiane reperaturki.

Ok, bez pośpiechu. Do końca wakacji chciałbym coś kupić :p Po jadę jutro obejrzeć tego pseudo ,,czarnego,, i dam znać jakie mam zdanie po oględzinach.

Nizki
26-07-13, 19:23
W związku z tym, ze w tym komiksie lecą w kulki i nie odbierają telefonów rozglądam się dalej :) Właśnie natrafił em na to ogłoszenie:
http://tablica.pl/oferta/honda-civic-97-CID5-ID3jOsl.html#e73a590e52. Co myślicie o niej??

Wlodek
26-07-13, 19:31
Niespiesz się ja się pospieszyłem :D poleciałem na cene bo nadkola są dozrobienia jak się później okazało gdyby moim problemem była rdza to bym się cieszył ;/

Nizki
26-07-13, 19:38
Niespiesz się ja się pospieszyłem :D poleciałem na cene bo nadkola są dozrobienia jak się później okazało gdyby moim problemem była rdza to bym się cieszył ;/

Powiedziałem sobie, ze zrobię tak- pooglądam autko i jak się zdecyduje na kupno to jadę z nim do mechanika jeszcze żeby ocenił, nie chcę się wpakować w maliny :)

jaskul
26-07-13, 19:50
Jakbym miał doradzić. Mam już drugą Hondę 5d, przerabiałem wszystko.
Pierwszą kupiłem od "znajomego znajomego", niby wychuchana, wydmuchana, żona tylko do pracy jeżdziła. Posypało się w niej wszystko, koszmar z chłodzeniem, UPG... Władowałem w nią ciężkie pieniądze i końcem końców jak już wszystko było cacy władowali mi się w dupę gówniarze i na złom.

Następną kupiłem również od znajomego, tym razem już wiedziałem na co się patrzeć. Owszem ruda już jadła, ale kupiłem w takiej cenie, że wystarczyło na ratunek. Mechanicznie żadnych problemów od dwóch lat, coś tam puknie, trzeba było pare gum wymienić.

Teraz gdybym miał brać następne 5d - a jakoś mam sentyment do tych aut, pojechałbym osobiście do Niemiec/Holandii lub Belgii i szukał czegoś z końca produkcji z silnikiem 1.6 lub 1.5 vtec na fajnym wyposażeniu. Honda 5 lat na polskich drogach zaczyna się robić szmelcowata, ruda zawsze wyjdzie, buda się rozklepie, podsufitka opadnie itd. Mam przykład 5D 1.6 kolegi, jak ją ściągnął z Danii to był cukier - 4 lata spokoju. Mimo tego, że wygląda atrakcyjnie i niby do małych poprawek, już bym tego auta nikomu nie polecił.

Czasami ktoś sprzedaje po dziadku, który to używał do kościoła i konserwował co roku, wtedy można brać, bo te auta naprawdę potrzebują dużo uwagi i konsekwencji w serwisowaniu. Ktoś kto to ściągnał z Niemiec 3-5 lat temu i teraz chce się pozbyć wie dokładnie, że zaczyna robić się skarbonka bez dna.

Podsumowując - nie wierzę w super okazje auta bez wkładu po 5 latach na polskich drogach. Równie dobrze można szukać zadbanego e36 na blokowisku.

Nizki
26-07-13, 20:09
Widzę w tej hondzie chyba wymyty silnik jest, co dobrze o niej nie wróży :( pooglądać zawsze warto chyba

HUGOS
26-07-13, 22:11
A co myślicie o tej sztuni?http://otomoto.pl/honda-civic-aerodeck-vtec-1-8-vti-C29901655.html
Tak wstępnie mógł bym ją obczajć ale bladego pojęcia nie mam o silnikach 1,8 o ich awaryjności itp. Kiedyś jak nie miałem Hondy a zapytałem przypadkowego użytkownika civica 1,4 na CPNie o awaryjność tych aut powiedział że nie wie co to awaryjność bo to się poprostu nie psuje. Jestem ciekaw jak sprawa sie ma z tymi 1,8 lu b16a2
Ten raczej myty nie był ;) ale takie coś to drobiazgi

Marcin_G
26-07-13, 22:38
Ten raczej myty nie był ;) ale takie coś to drobiazgi
Niby drobiazgi, pytanie tylko dlaczego ktoś umył silnik przed sprzedażą? Może chciał*ukryć wycieki a może taki pedant? Osobiście wolałbym aby auto miało silnik zakurzony od eksploatacji, bo wtedy przynajmniej będzie widać każdy najmniejszy ewentualny wyciek.

mirasek
26-07-13, 22:44
Widzę w tej hondzie chyba wymyty silnik jest, co dobrze o niej nie wróży
W mojej też jest wymyty silnik i komora, a ta czerwona to ma brudno pod maską w mojej ocenie :)

Ktoś kto to ściągnał z Niemiec 3-5 lat temu i teraz chce się pozbyć wie dokładnie, że zaczyna robić się skarbonka bez dna.
Bez przesady, moja ściągnięta była 7 lat temu i żadna z niej skarbonka, chyba że ktoś biadoli jak musi kupić klocki, amory, itp. rzeczy eksploatacyjne. Fakt że buda pognije prędzej czy później ale komu to przeszkadza, niech nie kupuje civica. Po za rudą to niesamowicie wdzięczny samochód :) z tym że nie wierze w dobre 5d za 4-5 tys.zł, chyba że z pakietem startowym o równowartości auta.

Nizki
26-07-13, 23:06
Widzę łyse opony trochę w tej czerwonej, czy mi się tylko zdaje? Mam problem, bo dwóch znajomych którzy się trochę znają będzie jutro poza moim miastem i nie ma kto mi obejrzeć tej hani, a sam się nie czuje dobrze w takich sprawach :( pojutrze juz może być kupiona

jaskul
26-07-13, 23:16
W mojej też jest wymyty silnik i komora, a ta czerwona to ma brudno pod maską w mojej ocenie :)

Bez przesady, moja ściągnięta była 7 lat temu i żadna z niej skarbonka, chyba że ktoś biadoli jak musi kupić klocki, amory, itp. rzeczy eksploatacyjne. Fakt że buda pognije prędzej czy później ale komu to przeszkadza, niech nie kupuje civica. Po za rudą to niesamowicie wdzięczny samochód :) z tym że nie wierze w dobre 5d za 4-5 tys.zł, chyba że z pakietem startowym o równowartości auta.

No właśnie poza rudą... Gdy już porządnie zeżre nadkola i progi, a drzwi też często bierze na rancie (co często wiąże się z ich wymianą) koszty mogą sięgać ponad około 3tys. Poza tym zgadzam się: niesamowicie wdzięczne auto.

Ja i tak bym jechał za granicę po taką. Za około 2500-3000 euro można sprowadzić cukiereczek, który nie zawiedzie i nie zrujnuje przez kolejnych parę lat. Od razu po sprowadzeniu zalecam dokładny przegląd blachy i mocną konserwację.

/ta kwota jest akceptowalna tylko dla fana marki :)/

MM63
27-07-13, 00:14
...albo odsunąć na bok uprzedzenia i poszukać w komisie. Nie każdy prowadzi Mirek Handlarz.
Co prawda będzie nieco drożej, bo w końcu komis musi zarobić, ale za to można znaleźć ładny sprowadzony samochód, a i papierkami się zajmą.

Michal_1901
28-07-13, 14:59
Witam podpinam sie do tematu mam zamiar kupic Civica VI gen w coupe z 97r silnik D16y7 benzyna. Moje pytanie jest odnosnie silnika czy jest to dobry silnik jak na poczatek (to bedzie moj 1 samochod) i czy z czasem gdybym chcial jakos go delikatnie zmodyfikowac czy jest on odpowiedni do tego mam na mysli modyfikacje typu kolektor 4 2 1 czy jakis jakis filtr powietrza typu stozek. Osoby ktore sie znaja prosilbym o wypowiedzenie sie na ten temat albo posiadaczy tego silnika czy sa zadowoleni. Z gory dzieki i pozdrawiam !

MM63
28-07-13, 17:30
Witam podpinam sie do tematu mam zamiar kupic Civica VI gen w coupe z 97r silnik D16y7 benzyna. Moje pytanie jest odnosnie silnika czy jest to dobry silnik jak na poczatek (to bedzie moj 1 samochod) i czy z czasem gdybym chcial jakos go delikatnie zmodyfikowac czy jest on odpowiedni do tego mam na mysli modyfikacje typu kolektor 4 2 1 czy jakis jakis filtr powietrza typu stozek. Osoby ktore sie znaja prosilbym o wypowiedzenie sie na ten temat albo posiadaczy tego silnika czy sa zadowoleni. Z gory dzieki i pozdrawiam !

Jesteś w dziale 5D, w żadnym nie było D16Y7, także radziłbym zapytać tutaj: http://www.civicklub.pl/forum/forumdisplay.php?14-Civic-92-00-amp-CRX-delsol

Michal_1901
28-07-13, 18:41
Sorki wielkie ! mój błąd jeśli można prosić o usunięcie postu wyżej bd wdzięczny

Nizki
28-07-13, 22:05
Witam, byłem oglądać ta czerwona Hondę i przy puszczeniu kierownicy auto znosi leciutko w prawo. Przy wyprostowanej kierownicy jak juz stało zobaczyliśmy ze prawe kolo jest lekko przekrzywione(źle ustawienie??) jutro jade i dam na stacje diagnostyczna żeby mi sprawdzili przed kupnem. Myśli cię ze miała dzwon a?

probestic
28-07-13, 22:13
Myśli cię ze miała dzwon a?

Od razu dzwona ;) ? Żyjesz w kraju gdzie dziura dziurą pogania ... byś widział moją końcówkę drążka po spotkaniu z jedną z wyrw, to by Cię już nic nie zdziwiło :]

Nizki
28-07-13, 22:15
Jak bym chciał sprawdzić ja przed kupnem to jechać do mechanika czy na stacje diagnostyczna?? O jakie ,,badania,, poprosić??

Czy dali by rade zobaczyć jaka wersja to jest? 75km czy 90

MM63
28-07-13, 22:43
Jak bym chciał sprawdzić ja przed kupnem to jechać do mechanika czy na stacje diagnostyczna?? O jakie ,,badania,, poprosić??

Czy dali by rade zobaczyć jaka wersja to jest? 75km czy 90

Pytasz o tą 3-drzwiową? To nie w tym dziale.
Jedź obojętnie gdzie, i tu, i tu powinni się na tym znać.
Co do wersji, to sam możesz to sprawdzić patrząc na tabliczkę znamionową. Powinny być tam literki D14XX i istotne będą tutaj literki w miejscu XX. Na forum znajdziesz który silnik ma ile koni.

Mytek
29-07-13, 19:21
witam,. jedz obejzyj ta czarna,., po pierwsze ladny kolor widac ze zadbany, no i oczywiscie rocznik 1999. to wazne. bardzo fajne auto sam mam takie. kupilem je dwa lata temu i jestem zadowolony z japonskiego auta,.! obejzyj sobie jeszcze to auto http://otomoto.pl/honda-civic-klimatyzacja-C29939384.html

Guscioren
29-07-13, 21:24
witam,. jedz obejzyj ta czarna,., po pierwsze ladny kolor widac ze zadbany, no i oczywiscie rocznik 1999. to wazne. bardzo fajne auto sam mam takie. kupilem je dwa lata temu i jestem zadowolony z japonskiego auta,.! obejzyj sobie jeszcze to auto http://otomoto.pl/honda-civic-klimatyzacja-C29939384.html

Bez urazy kolego, ale kup sobie takie cudo http://img.bazarek.pl/8247/2293/130973/250_214182326345ed264906ec6.JPG

Nizki
31-07-13, 13:02
Witam, kupiłem tę czerwoną honde :) Teraz mam malutki problem, bo nie mogę znaleźć modelu silnika. Okazało się, ze honda jest zdławiona do 75 koni i chciałbym kupić uszczelke przepustnicy, aby ją odblokować. Można ją zamówić przez internet z ASO, czy gdzieś w mieście kupić??

http://i.imgur.com/b07X6mU.jpg

Łapcie fote :) swoich zdjęć jeszcze nie robiłem, więc zamieszczam foty od byłego włąściciela :)

jaskul
31-07-13, 13:08
[QUOTE=Nizki;2039899] Teraz mam malutki problem, bo nie mogę znaleźć modelu silnika. Okazało się, ze honda jest zdławiona do 75 koni i chciałbym kupić uszczelke przepustnicy, aby ją odblokować. Można ją zamówić przez internet z ASO, czy gdzieś w mieście kupić??
/QUOTE]

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?12593-D14A5-D14A7-D14Z3-odetkanie&highlight=75km

Ja się kierowałem tymi wskazówkami i jest wszystko ok.

probestic
31-07-13, 13:24
[QUOTE=Nizki;2039899] Teraz mam malutki problem, bo nie mogę znaleźć modelu silnika. Okazało się, ze honda jest zdławiona do 75 koni i chciałbym kupić uszczelke przepustnicy, aby ją odblokować. Można ją zamówić przez internet z ASO, czy gdzieś w mieście kupić??
/QUOTE]

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?12593-D14A5-D14A7-D14Z3-odetkanie&highlight=75km

Ja się kierowałem tymi wskazówkami i jest wszystko ok.

Bierz z ASO.

MM63
31-07-13, 20:16
Witam, kupiłem tę czerwoną honde :) Teraz mam malutki problem, bo nie mogę znaleźć modelu silnika. Okazało się, ze honda jest zdławiona do 75 koni i chciałbym kupić uszczelke przepustnicy, aby ją odblokować. Można ją zamówić przez internet z ASO, czy gdzieś w mieście kupić??

http://i.imgur.com/b07X6mU.jpg

Łapcie fote :) swoich zdjęć jeszcze nie robiłem, więc zamieszczam foty od byłego włąściciela :)

A co ja Ci tam napisałem?

Nizki
31-07-13, 22:12
A co ja Ci tam napisałem?
Tabliczka znamionowa to to za akumulatorem? Nie ważne, znalazłem wyryty na silniku model i uszczelka od d14a4 już zamówiona :) w piątek zakładam

MM63
31-07-13, 23:05
Tabliczka znamionowa to to za akumulatorem? Nie ważne, znalazłem wyryty na silniku model i uszczelka od d14a4 już zamówiona :) w piątek zakładam

No gdzieś tam, nie wiem jak w 3D. Grunt, że w końcu znalazłeś. Podziel się wrażeniami po odmuleniu ;)

Nizki
31-07-13, 23:10
No gdzieś tam, nie wiem jak w 3D. Grunt, że w końcu znalazłeś. Podziel się wrażeniami po odmuleniu ;)

ok :) w piątek dam znać jak poszło. A i mam jeszcze jedno pytanie. Właścicielka niby wymieniała rozrząd przed kupnem. W piątek mechanik ma rozebrać i obczaić jak tam stan paska. Nie jestem do tego przekonany i najchętniej wymieniłbym rozrząd od razu. Macie jakieś sklepy internetowe z częściami, czy na allegro zamawiacie?

MM63
31-07-13, 23:30
ok :) w piątek dam znać jak poszło. A i mam jeszcze jedno pytanie. Właścicielka niby wymieniała rozrząd przed kupnem. W piątek mechanik ma rozebrać i obczaić jak tam stan paska. Nie jestem do tego przekonany i najchętniej wymieniłbym rozrząd od razu. Macie jakieś sklepy internetowe z częściami, czy na allegro zamawiacie?

Niby jak obczai?
Kiedy ona ją kupiła?
Dla świętego spokoju wymień. Są sklepy z częściami, oddajesz do warsztatu, zamawiają, załatwiają i tak dalej :cool:

Nizki
01-08-13, 00:03
Niby jak obczai?
Kiedy ona ją kupiła?
Dla świętego spokoju wymień. Są sklepy z częściami, oddajesz do warsztatu, zamawiają, załatwiają i tak dalej :cool:

220zl za komplet rozrządu to dużo? np tutaj http://allegro.pl/rozrzad-pompa-kpl-honda-civic-1-4-16v-1-5-16v-i3426415091.html
pasek gates bym wybral i zestawik fajny :)

MM63
01-08-13, 01:04
220zl za komplet rozrządu to dużo? np tutaj http://allegro.pl/rozrzad-pompa-kpl-honda-civic-1-4-16v-1-5-16v-i3426415091.html
pasek gates bym wybral i zestawik fajny :)

Niedużo.

Bobas
01-08-13, 09:45
Ja sobie teraz będę testował przez najbliższy czas pasek Continental.

Marcin2000
01-08-13, 10:17
Podłączę się pod temat. http://allegro.pl/rozrzad-pompa-kpl-honda-civic-1-4-16v-1-5-16v-i3426415091.html Czy to realna cena paska, napinacza z rolką i pompy wody? Coś mi się podejżanie tanio wydaje? Dobra cena? Sprzedający wygląda OK ma same pozytywy. Okazja brać?

Odpowie kto czy warto?

mickee
01-08-13, 14:42
Kolego ale D14A4 ma 90KM. Skąd wziąłeś info że ma 75 ?

Nizki
01-08-13, 17:22
Ja mam d14a3, a żeby go odmulić potrzebuje uszczelkę z d14a4

MM63
01-08-13, 18:38
Podłączę się pod temat. http://allegro.pl/rozrzad-pompa-kpl-honda-civic-1-4-16v-1-5-16v-i3426415091.html Czy to realna cena paska, napinacza z rolką i pompy wody? Coś mi się podejżanie tanio wydaje? Dobra cena? Sprzedający wygląda OK ma same pozytywy. Okazja brać?

Odpowie kto czy warto?

Mnie sama pompa kosztowała 150, a pasek 80, takze tutaj masz niezłą cenę.
Trafiają się czasem podrabiane paski, w siecie powinienes znalezc jak rozpoznac oryginał.

Nie masz w okolicy sklepu z częsciami?

mickee
01-08-13, 21:01
Ja mam d14a3, a żeby go odmulić potrzebuje uszczelkę z d14a4

To po co na poprzedniej stronie napisałeś, że masz D14A4 ?

Nizki
02-08-13, 14:26
Hania odblokowana, 15 min roboty :) teraz trzeba uporać się z rdza bo jedno nadkole tylne od strony bagażnika trochę bierze :(

probestic
02-08-13, 14:29
Hania odblokowana, 15 min roboty :) teraz trzeba uporać się z rdza bo jedno nadkole tylne od strony bagażnika trochę bierze :(

Kupiłeś ? Czyli koniec tematu. Załóż sobie teraz temat w dziale "nasze Hondy" i opisuj co tam jaktam. Na pewno wielu użytkowników doradzi/podpowie jak co ogarnąć.