Zobacz pełną wersję : spryskiwacze do lamp XENONY/BIXENONY civic 6g ??
Maseratidawid
25-07-13, 02:17
siema
mam pytanko bo nie moge takiego tematu znalezc:)
do switel xenonowych potrzeba spryskiwacze lamp bo policja sie czepia wiec niech mi ktos powie od czego takie pasuja i gdzie mozna to dostac:)
pozdrawiam i dziekuje:)
Pasuje caly komplet z MB6, ewentualnie jak dysze z MB6 Ci nie odpowiadaja to dysze z BMW 5 E39 sa mega fajne i malutkie ale drogie.
Ja u siebie mam dysze z E39.
BTW: spryskiwacze nic Ci nie dadza jak wlozysz wspanialy chinski zestaw pod H4 :D
zbiorniczek płynu z mb6 tez pasuje ?
Nie zbiornik z mb6 jest trochę większy
Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
Maseratidawid
25-07-13, 11:15
Pasuje caly komplet z MB6, ewentualnie jak dysze z MB6 Ci nie odpowiadaja to dysze z BMW 5 E39 sa mega fajne i malutkie ale drogie.
Ja u siebie mam dysze z E39.
BTW: spryskiwacze nic Ci nie dadza jak wlozysz wspanialy chinski zestaw pod H4 :D
nie chce chonskiego zestawu :)
http://hidretrofit.wordpress.com/page/5/ od nich chce przerobic i ten zestaw co pokazuja tutaj nr 70:) tylko z bixenonem 8000K
System spryskiwaczy musisz zorganizować sobie sam, dobrym patentem są też dysze z Accorda 6g podłączone na wężu od spryskiwacza tylnej szyby.
Jak masz jakieś pytania dotyczące modyfikacji z linka, to zapraszam na pw.
www.hidretrofit.pl
nie chce chonskiego zestawu :)
http://hidretrofit.wordpress.com/page/5/ od nich chce przerobic i ten zestaw co pokazuja tutaj nr 70:) tylko z bixenonem 8000K
no z bixeno 8k to mozesz od razu szykowac dowod do oddania:) bedziesz widoczny z dala ze jedziesz na xenonie... fioletowy promien poinformuje policje :) ze jedzie przerobiona lampa:)
5k to optymalny kolor w ostatecznosci 6k ale to juz jest niebieskawy kolor.
Maseratidawid
25-07-13, 21:23
ale chodzi policji tylko o te spryskiwacze jak ich nie masz to oddajesz dowod jak masz to do czego sie przyczepia??
ta:) tylko o spryskiwacze;) czy masz na kloszu homologacje lamp xenonowych? no chyba nie bardzo:) wiec nawet jak bedziesz mieci spryskiwacz i dodatkowo samo poziomowanie to i tak sluzbista dowod ci zabierze bo to literki na kloszu dopuszczaja do ruchu a nie pseudo spryskiwacze:), pierwsze modele audi a6 mialy fabryczny xenon a nie mialy spryskiwaczy... ale lampa ma wybita homologacje xenonowa wiec wszystko gra. (to tak w ramach ciekawostki)
a jak zapodasz sobie barwe swiatla 8k czyli oczoje.ne fioletowo niebieskie kolorki to bedzie dzialac tylko jak plachta na byka:) taka moja rada nie wychodz poza 5K z temp swiatla jak lubisz swoj dowod rejestracyjny... a to ze sobie wstawisz soczewke od xenonu nie ma zadnego znaczenia, bo od tego nie pojawi ci sie dodatkowy znaczek na lampie.. soczewka jest dla twojego samopoczucia i ewentualnie lepszego doswietlenia drogi przy uzywaniu xenonu.
zreszta mieszkasz w legionowie:) tam sie szkoli ludzi z drogowki wiec nie powinno byc z twojej strony takich pytan:)
Wojtec12345678
26-07-13, 06:48
taka moja rada nie wychodz poza 5K z temp swiatla jak lubisz swoj dowod rejestracyjny...
Kiedyś czytałem że dozwolone temperatury to 5k i 6k nawet żarnik D2S ale oryginlany ale nie te za 20 zł są robione tylko w tych temperaturach ...
p.s. jeżeli chcesz to zrobić bardzo tanio, to wrzuć zwykłe spryski takie co masz na szybie ,na przedni zderzak ... przetnij wężyk od sprysków na szybę wrzuć trójnik i rodziel to na zderzk i szybę... miałem tak w civicu przez 3 lata, i nikt nic na to nie powiedział, a miałem na prawdę sporo kontroli, 99 % osób sprawdzających to zadowoli to że będziesz miał spryski, śmiem twierdzić że nawet nie musiałbyś ich mieć podłączone, a gdyby kazał Ci prysnąć nie masz płynu i tyle ...
Od siebie dodam że policja to debile, bo wg mnie większe znaczenie w przypadku xenona ma samopoziomowanie z odpowiednią soczewką a nie jakiś tam spryskiwacz który zimą i tak gówno daje
W RP ustawodawca nie precyzuje jakiej temperatury barwowej musza być światła - światło ma być białe. Seryjnie montowane źródła świateł wyładowczych mają od 4100*K do 5000*K.
ps: Takie za 15zł żarniki również są w barwach 4300*K :)
W RP ustawodawca nie precyzuje jakiej temperatury barwowej musza być światła - światło ma być białe. Seryjnie montowane źródła świateł wyładowczych mają od 4100*K do 5000*K.
ps: Takie za 15zł żarniki również są w barwach 4300*K :)
wiem ze nie ma przepisu z barwa chodzi mi o to ze taki 8k to sie rzuca w oczy i praktycznie kazdy wie ze cos jest majstrowane bo tak jak sam napisales seryjnie kolor jest do 5k.