Zobacz pełną wersję : Flansza
Witam.
mam okazję kupić flansze od wydechu do d serii.na wyjsciu ma 45mm x 33mm.
materiał nierdzewka,grubość 10mm.ma pare wżerów,ale bez problemu się da to splanować.
I teraz pytanie: ile to jest warte?
Z góry dzięki za odpowiedzi:)
Na alegro patrzyłeś? Czy Ci sie nie chce? :)
Tapatalk
jest za 150 do b serii w niezłym stanie.
Napisz do saiti , dealer po ile mają.
Jeszcze napisz o co dokładnie Ci chodzi? Bo za 150zeta jest flansza od kolektora. Ja myślałem,że chcesz zwykłe łączenie między odcinkami wydechu.
Tapatalk
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f7ca11348880c0ce.html
O to chodzi
A powiedz jeszcze, po co Ci to? :)
Tapatalk
do budowy wydechu,albo na handel jak bedzie chętny:p
Napisz do saiti , dealer po ile mają.
do mnie nie pisz :P Ja nie mam, trzeba to laserem wypalić, za dużo zachodu teraz. Postaram się do końca sierpnia wprowadzić do oferty. Ale cena niższa nie będzie. MIR@S miał.
To ile to jest warte?a może ktoś chętny jest?
Ziom: rysunek techniczny + wycinka laserem. Niestety flansza 10 mm jest gruba, stąd materiał dużo kosztuje i czas pracy plazmy jest dłuższy (ze względu na grubość materiału). Wal do kolegi -=Simon=- on ma kogoś, kto to wycina ;) Ja posiadam wiele rysunków flansz, pod kolektory ssące, dolotowe, turbiny, zwykłe łączące w wydechu i inne. Tylko muszę znaleźć kogoś, kto to naprawdę tanio wytnie. Od razu mówię, że nie ma sensu robić flanszy pod kolektor cieńszej niż 8 mm. Min 6 mm ale to już tylko przy profesjonalnym spawaczu - bo jak przegrzeje materiał to go pociągnie i się pokrzywi, przez co trzeba będzie go dać na planowanie celem wyrównania, żeby przedmuchów nie było. Dlatego warto dać grubą uszczelkę tak jak to ma miejsce w chińczykowych kolektorach.
znajomek chce sprzedać,więc jak coś to PW.
butler.gdansk
29-07-13, 14:34
U mnie w robocie wycinamy "na wodzie" Omaxem. Nie wiem czy najtaniej, ale jakościowo dużo lepiej niż laserem.
Na (+) to jest obróbka na "zimno" i nie wprowadza naprężeń do flanszy.
Potrzebny rysunek techniczny, najlepiej typowy dxf/dwg bo takie maszyna bezpośrednio przyjmuje.