PDA

Zobacz pełną wersję : Zawieszenie w EG4 od MB6 co z kątami ?

_WALDI_
24-07-13, 19:44
Witam przekładałem heble od VTi i przy okazji założyłem zawieche
Setup przodu mam taki: górny wahacz EG4, zwrotnice i dolne wahacze i stabilizator MB6
Z tej okazji strasznie uciekł mi kąt na minus i w 5K km opony zjechałem do drutów.

Pytanie mam takie czy ktoś wie czy wszystkie zwrotnice od 5d mają inny kąt jak 3d czy tylko od VTi mają takie kąty ?
Czy może różnica była rocznikowo pomiędzy 92-95 a 96-00 ?

Setup tyłu to wzdłużny i małe poprzeczne od MB6 a poprzeczny dolny od delsola i stabilizator od EG VTi (nie pamiętam oznaczenia) i z tyłu jest wszystko ok na moje.

A no i jeszcze zapomniałem dodać amory i sprężyny koni street.

Pawel_JBL
24-07-13, 22:08
Zbieżność ustawiales po pzekladce?

_WALDI_
25-07-13, 00:46
Problem tkwi tylko w kącie pochylenia a tego bez regulowanych górnych wahaczy nie ustawie. Chyba że założę inne zwrotnice od jakiegoś 3d tak żeby jażma przykręcić i piasta od MB6 pasowała.

zakit
25-07-13, 08:51
ale nawet jak bys mial 3* negatywu to nie zeżre ci tak opon do drutów jak masz prawidlowo ustawiona zbieznosc

_WALDI_
25-07-13, 19:34
Ok. Masz rację
Sprawdziłem i trę oponami przy max skręcie bo mam opony nadal z MB6 i są za wysokie.
Nie zmienia to faktu dużego minusa w kącie a jest to mocno odczuwalne szczególnie podczas jazdy na deszczu.

_WALDI_
02-08-13, 23:13
Dziś sprawdziłem zbieżność i jednak była lipa trochę. Przód lekko uciekł więc zostało poprawione.
Kąty są w minusie ale nie tak mocno jak się wydawało chyba przez te opony takie wrażenie.
Lewy kąt 1'15 a prawy 1'48 więc nadające się w sam raz do jazdy no i odrazu przyszły nówki Bridgestony potenzy adrenalin w odpowiednim rozmiarze 195/50/15 :D

zakit
03-08-13, 10:36
takie kąty to nie kąty :)

teraz juz nie powinno ci jeść opon :)

_WALDI_
05-08-13, 01:11
Opony z dupy były, założyłem to co przyjechało z anglikiem 195/55/15 chińczyki bo moje wypożyczyłem z felgami (rozstaw już nie pasował). W piątek zmieniłem na nówki Bridgestony Potenzy Adrenalin RE002 no i teraz jest wypasik zrobiłem trasę 600km i pięknie po winklach się prowadził. Wyczuwam jeszcze lekką nerwowość na szybkich przeżuceniach lewo prawo (lub na odwrót) ale za to obwiniam już sprężyny z tyłu bo poprzedni właściciel uciął zwój czy nawet dwa. Poszukam nowych.