Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z kolumną kierowniczą

toorop69
23-07-13, 23:41
Witam
Panowie mam maly problem i szukam pomocy. Ciezko mi bedzie to opisac najlepiej by bylo zobaczyc ale sie postaram bardzo szczegolowo.
Problem tkwi pomiedzy maglownica a kierownica,chodzi o to ze jak krece kierownica w lewo i prawo pol obrotu to czuje dziwne przeskoki w miejscu gdzie laczy sie drazek z krzyzakiem i maglownica jak by wchodzil do srodka jakies pare mm w kierunku maglownicy a potem wraca, przypadlosc sie dzieje przy skreconych kolach bez wlaczonego silnika jak jest opor przy wlaczonym silniku i wspomaganiu nic nie jest wyczuwalne i nie widac zeby sie cos ruszalo lub wchodzilo w kierunku magla.
Mam nadzieje ze w miare dobrze to opisalem

Jeszcze jedna rzecz którą zaobserwowalem, ten wałek który idzie od kierownicy do krzyzaka tez jakby sie wysowal i przesowal pare mm w lewa strone.

Maglownica regenerowana(chyba ze ja szlag trafil)
Plyn od wspomaganie byl w normie.

civic mb3 d15z8

Jesli ktos ma pomysl bede wdzieczny za sugestie
POZDRAWIAM

bednar_ek35
24-07-13, 00:30
Sprawdz czy masz dobrze skręcony krzyżak z maglem.

toorop69
24-07-13, 00:56
Sprawdz czy masz dobrze skręcony krzyżak z maglem.

Kazda opcje bedzie trzeba sprawdzic jesli nie pomoze to bede musial jechac na reklamacje.

Jutro postaram sie filmik nagrac i go wstawie bedzie lepiej widac.

CRX1
24-07-13, 01:09
Ciężko tak określić.Może być nie poskręcany krzyżak ,lub też mieć luz na zębatce ,który kasuje się śrubą do regulacji.

toorop69
24-07-13, 23:16
Ciężko tak określić.Może być nie poskręcany krzyżak ,lub też mieć luz na zębatce ,który kasuje się śrubą do regulacji.

Bylem dzis na diagnostyce, i z tego co mi powiedzial mechanik kolumna i krzyzak jest OK.
Walek ktory wychodzi z maglownicy ma prawdopodobnie luzy i skacze.
Trzeba jechac na reklamacje.
Pozdrawiam

toorop69
27-07-13, 13:36
WItam
Dzwonilem do serwisu ktory regeneruje maglownice i koles powiedzial mi ze winny jest rozdzielacz.
Orientuje sie moze ktos czy to cos powaznego?
Z autem jade w naste.. tyg. wiec chcialbym sie jeszcze czegos dowiedziec.

Waldek
06-01-14, 01:24
Co było przyczyna.