PDA

Zobacz pełną wersję : D15b2 nie wkręca się na obroty i strzela

DanioxD
23-07-13, 22:47
Witam. Mam problem z d15b2. Silnik pod dodaniu gazu wydaje dźwięk jak by pracował na 3 cylindrach, strasznie powoli wkręca się na obroty tak jak by dostawał za dużo powietrza a po przytrzymaniu pedału gazu na max odcina dziwnie zapłon przy ok 3tys/rpm i strzela w wydech...
Jakieś pomysły co to może byc?

lozek
24-07-13, 01:11
pewnie Ci się nie wydaje - pracuje na 3 cylindrach. Co to może być?

Zapewne zapłon albo przestawiony rozrzad.

-=Simon=-
24-07-13, 09:33
Miałem podobne objawy. Jednak ja miałem przerabianą wiązkę i zmieniany aparat zapłonowy po przejściu na osprzęt d16a6. Sprawdź aparat/wtyczki. Metodą prób i błędów poruszaj trochę wiązką (może zaobserwujesz jakieś zmiany) idącą pod dolotem ( u mnie tam po dobrym jej ułożeniu jeździł normalnie) lecz jest to pół środek.

Van_Dal
24-07-13, 10:23
sprawdź TPS i mapa

lozek
24-07-13, 15:28
i może napisz czy coś ostatnio było robione przy silniku. łatwiej będzie wywnioskować co to moze byc

DanioxD
24-07-13, 19:02
Nic nie było robione, jedynie silnik został wrzucony do ramy typu Buggy Piranha. Ostatnio objaw na kilka dni ustąpił a teraz znowu to samo

-=Simon=-
24-07-13, 19:14
Posprawdzaj wiązkę tak jak pisałem. Jak dobrze ją ułożyłem to było spoko ale po paru ostrzejszych jazdach znów objaw się powtarzał. Jakieś kabelki/wtyczki mogą nie stykać