Zobacz pełną wersję : D15b2 nie wkręca się na obroty i strzela
Witam. Mam problem z d15b2. Silnik pod dodaniu gazu wydaje dźwięk jak by pracował na 3 cylindrach, strasznie powoli wkręca się na obroty tak jak by dostawał za dużo powietrza a po przytrzymaniu pedału gazu na max odcina dziwnie zapłon przy ok 3tys/rpm i strzela w wydech...
Jakieś pomysły co to może byc?
pewnie Ci się nie wydaje - pracuje na 3 cylindrach. Co to może być?
Zapewne zapłon albo przestawiony rozrzad.
Miałem podobne objawy. Jednak ja miałem przerabianą wiązkę i zmieniany aparat zapłonowy po przejściu na osprzęt d16a6. Sprawdź aparat/wtyczki. Metodą prób i błędów poruszaj trochę wiązką (może zaobserwujesz jakieś zmiany) idącą pod dolotem ( u mnie tam po dobrym jej ułożeniu jeździł normalnie) lecz jest to pół środek.
i może napisz czy coś ostatnio było robione przy silniku. łatwiej będzie wywnioskować co to moze byc
Nic nie było robione, jedynie silnik został wrzucony do ramy typu Buggy Piranha. Ostatnio objaw na kilka dni ustąpił a teraz znowu to samo
Posprawdzaj wiązkę tak jak pisałem. Jak dobrze ją ułożyłem to było spoko ale po paru ostrzejszych jazdach znów objaw się powtarzał. Jakieś kabelki/wtyczki mogą nie stykać