Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak zrewitalizować fotel kierowcy?

Radiowiec
31-01-08, 18:39
Witam wszystkich, przeszukałem forum, ale nigdzie nie znalazłem podobnego problemu. Otóż coś mi się popsuło w fotelu kierowcy - kiedy ruszam, albo hamuję, w siedzisku coś "przeskakuje", hałasuje i czuję na tyłku ruchy fotela. Podobny efekt jest, gdy się oprę mocno o oparcie. Da się to jakoś naprawić? Może oddać do tapicera?

wunat
31-01-08, 18:58
Postów: 51, tematów: 16 *duh* zapytaj moze w szybkie pytanie, szybka odpowiedz? moze to poprostu kulki w szynach? o tym bylo juz na forum?

qba1983
31-01-08, 20:40
Witam wszystkich, przeszukałem forum, ale nigdzie nie znalazłem podobnego problemu.
przeszukales mowisz...
a to:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=19395&highlight=bujajacy+fotel

p.s. ja problemu jeszcze nie ogarnolem, ale to co jest w linku na pewno ci sie przyda

Radiowiec
31-01-08, 21:00
Czytałem ten post oczywiście, ale u mnie nie ma bujania fotela, jest normalnie sztywny, po prostu coś kurcze przeskakuje w siedzisku, chyba się coś ułamało, albo zaraz ułamie. Ale oczywiście jutro wypróbuję sposoby zaproponowane w odszukanym przez Ciebie poście. Pozdrawiam.

qba1983
31-01-08, 21:38
Czytałem ten post oczywiście, ale u mnie nie ma bujania fotela, jest normalnie sztywny, po prostu coś kurcze przeskakuje w siedzisku, chyba się coś ułamało, albo zaraz ułamie. Ale oczywiście jutro wypróbuję sposoby zaproponowane w odszukanym przez Ciebie poście. Pozdrawiam.
szczerze powiem ze zalerzalo by mi zebys opoisal swoje doswiadczenia zwiazane z fotelem.
chodzi o to ze po tym jak dostalem strzala w zadek fotel zaczol sie "bujac" moze cos tam pekol, moze to co ty mowisz...
ja wiosna nba pewno bede cos z tym rpbil, mam zamiar rozebrac fotel na czesci pierwsze i zobaczyc co i jak

domell
28-08-08, 21:04
Kurcze u mnie to nie jest chyba wina kulek bo jak wsadzilem tam lepetyne to z kazdej strony sa po 2 biale kulki. A lata tylko ta gorna czesc czyli oparcie. Da sie to zrobic jest sens wogole odkrecac fotel?

boro
29-08-08, 00:49
Mam taki sam problem z oparciem jak się opieram to coś tam puka. Nie wiem co to może być, ale jak ogarnę remont mieszkania to napewno rozbiorę fotel i będę szukał.

domell
29-08-08, 01:33
A ja sie boje zeby jeszcze gorzej sie nie zrobilo bo ciezko mi edzie kupic jeden taki sam fotel :(

BolzZ
29-08-08, 20:50
to kupisz inny i przelozysz tapicerke, nic trudnego...

domell
29-08-08, 21:36
A czy moze ktos potwierdzic czy tez plywa ten fotel mimo tego ze sa te biale kulki? Moze musza byc te metalowe

Chemiczny
30-08-08, 13:57
U mnie jest tak samo z przeskakiwaniem - ale w 90% dzieje się to na zakrętach - coś jakby luz na prowadnicach. WIęc chodzi o kulki ?

domell
30-08-08, 23:27
Nie wiem wbilem dzisiaj 8 fotel prawie ni ejezdzi do przodu ani do tylu :) chyba ze duzo sily trzeba w to wlozyc ale jeszcze ni eprzetestowalem czy przynioslo to jakis skutek