PDA

Zobacz pełną wersję : d15b2 na d13b2.

Vajrus11
18-07-13, 21:57
Witam. Niestety moje d15b2 w hb już odmawia posłuszeństwa olej zalewa świece i dziś rozsadziło mi chłodnice założyłem nową i okazało się że jednak uszczelka. Teraz mam mały problem bo z kasą trochę krucho a samochód potrzebny. Mam zamiar podmienić d15b2 na d13b2 tylko czy da radę to zrobić tanim kosztem. Silnik mam z całym osprzętem z civica IV. Z tego co wyczytałem na 100% trzeba zmienić bak paliwa a jak z resztą ? Czy jak wcisnę słupek to wszystko się ze sobą zgra czy tak nie bardzo ?

kazik1989
19-07-13, 12:56
Bez sensu, zmień słupek, zaślep w głowicy dziure po pompie paliwa i mozna jezdzic.

unique20
19-07-13, 13:02
x2. po co rozbierac pol auta zeby montowac wiazki itp. przelozyc slupek i heja :P

Van_Dal
19-07-13, 22:10
więc tak
odpinasz kolektory i aparat zapłonowy i sprzynie od D15B2, wyciągasz sam słupek, i wkładasz d13b2 zakładasz skrzynie kolektory i jedziesz :D
będzie miał malo mocy bo go będzie ostro zalewało ale ogólnie da sie jeździć bez problemów

Vajrus11
21-07-13, 15:20
Dzięki za odpowiedź tak zrobię. Panowie jeszcze jedno pytanie bo ostatnio coś zaczęło mi się dziać z układem kierowniczym mianowicie przy mocnym skręcie coś bardzo mocno trzaska w lewym kole ba nawet nie można ruszyć ponieważ jedno koło ma jak gdyby mocniejszy kąt skrętu z tego co zauważyłem to na przekładni jest rozerwana guma musiało się to stać całkiem niedawno ponieważ 4 dni temu zmieniałem koła to wszystko było ok. Co to może być ?