Zobacz pełną wersję : d15b2 na d13b2.
Witam. Niestety moje d15b2 w hb już odmawia posłuszeństwa olej zalewa świece i dziś rozsadziło mi chłodnice założyłem nową i okazało się że jednak uszczelka. Teraz mam mały problem bo z kasą trochę krucho a samochód potrzebny. Mam zamiar podmienić d15b2 na d13b2 tylko czy da radę to zrobić tanim kosztem. Silnik mam z całym osprzętem z civica IV. Z tego co wyczytałem na 100% trzeba zmienić bak paliwa a jak z resztą ? Czy jak wcisnę słupek to wszystko się ze sobą zgra czy tak nie bardzo ?
Bez sensu, zmień słupek, zaślep w głowicy dziure po pompie paliwa i mozna jezdzic.
x2. po co rozbierac pol auta zeby montowac wiazki itp. przelozyc slupek i heja :P
więc tak
odpinasz kolektory i aparat zapłonowy i sprzynie od D15B2, wyciągasz sam słupek, i wkładasz d13b2 zakładasz skrzynie kolektory i jedziesz :D
będzie miał malo mocy bo go będzie ostro zalewało ale ogólnie da sie jeździć bez problemów
Dzięki za odpowiedź tak zrobię. Panowie jeszcze jedno pytanie bo ostatnio coś zaczęło mi się dziać z układem kierowniczym mianowicie przy mocnym skręcie coś bardzo mocno trzaska w lewym kole ba nawet nie można ruszyć ponieważ jedno koło ma jak gdyby mocniejszy kąt skrętu z tego co zauważyłem to na przekładni jest rozerwana guma musiało się to stać całkiem niedawno ponieważ 4 dni temu zmieniałem koła to wszystko było ok. Co to może być ?