Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tarcze i klocki

sztopro
17-07-13, 21:30
Wiem że temat poruszany wielokrotnie ale jestem w Irlandii z ograniczonym dostępem do internetu i nie mogę tak sobie siedzieć i szukać więc komu by się chciało byłbym wdzięczny żeby napisał jakie polecacie konkretnie tarcze i klocki do MB1, chodzi mi o coś nawiercanego, słyszałem o tej mikodzie ale może coś jeszcze? Nie obraziłbym się od razu na jakieś linki jakby się dało takie konkretne, no i co z hamulcami na tył? Pozdrawiam ;)

Krawiec
18-07-13, 13:06
odpuść sobie nawiercane i weź komplet ATE na przód.

probestic
18-07-13, 13:12
weź komplet ATE na przód.

Także polecam ... ale trzeba się liczyć z tym, że trochę to pyli jednak.

pavel5000
18-07-13, 21:53
To że pylą to nic, ale potrafią nieźle piszczeć. Siła hamowania jest ok.

sztopro
18-07-13, 22:42
No dobrze a co z tyłem?

probestic
19-07-13, 05:43
To że pylą to nic, ale potrafią nieźle piszczeć.

Drugi raz mam ten zestaw i nie spotkałem się z piszczeniem. Zresztą, u brata w Civic'u też nie, no ale pewnie i takie przypadki się zdarzają .

Krawiec
19-07-13, 14:07
z tyłem to jest dobre pytanie, nad którym się głowię od miesiąca. Czuję że mam gorsze hamowanie tyłu, rozebrane bębny ukazały (cytat mechanika): "szczęki dopiero co wymieniane", mimo że nie wymieniałem ich od dobrych 4 lat. Więc siła hamowania jest marniutka, pytanie gdzie szukać przyczyny - pompa hamulcowa mimo że nic nie cieknie? Czy korektor siły hamowania mimo że wymieniany był juz raz lata temu?

kolo7988
19-07-13, 16:19
Ja u siebie mam TRW i polecam pylić pylą ale hamują dobrze

duzy 5d
20-07-13, 04:42
ile chcesz wydac?
na przód zestaw ktory naprawde hamuje robi gosc w centrum hamulcowym na Krzyskiej, mi powiedział po 100 za tarcze szt.+ 140 klocki, nawiercanie 100zł za tarcze i to nie na wyglad tylko do hamowania

Marecki
20-07-13, 10:33
jestem w Irlandii
A ja odpowiem pytaniem na pytanie: Jeśli jesteś w IRL, to po co szukasz części w PL? No chyba, że będziesz kupować na miejscu.

sztopro
20-07-13, 21:09
a wiec co do tego na krzyskiej to pierwszy raz spotykam sie z czyms takim ze gosc "robi" hamulce, rozumiem ze te ceny co podajesz to za calosc juz? na jakich czesciach to jest wtedy zlozone? a co do tego ze jestem w irlandii to nie bardzo mam tu mozliwosc robienia zakupow, po pierwsze nie wiem gdzie (mieszkam na farmie na zadupiu) a po drugie nie bardzo mam wolne :(

civic_lsi
21-07-13, 11:39
tył moj zestaw : tarcze blueprint, klocki roadhouse
teraz gdy się wszystko ułożyło po zaciągnięciu ręcznego na asfalcie koła stają dęba.

duzy 5d
21-07-13, 13:46
za całosc jakies 540 mi powiedział bez montazu
http://www.bodexim.yoyo.pl/oferta.php

kamil39
21-07-13, 16:18
Ja na tyl kupilem sobie ostatnio zestaw Boscha, po rabatach pracowniczych zaplacilem za komplet 150 zl:P(tarcze+ klocki),na przodzie mam tarcze textara i klocki Brecka i terazfajnie to hamuje.

sztopro
21-07-13, 19:19
duzy5d hmm kurcze dość to drogo :( sam już nie wiem, potrzebuje jednak jakiś gotowy zestaw na przód który naprawdę dobrze hamuje bo coś tam mam na przodzie z klockami boscha ale zadowolony nie jestem a tyłu nie mam w ogóle więc chyba skorzystam z rady civic_lsi a przód wolałbym się zmieścić w 400 zł

Marecki
22-07-13, 10:56
Jeśli chodzi o poszukiwania w IRL, to polecam zerknąć tu:http://www.micksgarage.com/braking-parts/brake-discs/honda/civic/civic-mk-iv-hatchback/1994-2001/1.6-i-vtec/4288/
To bezpośredni link do tarcz jakie poszukujesz. Ja na Twoim miejscu nie szukałbym w PL, bo cena części + transport - wyjdzie drożej niż zakup w IRL