Zobacz pełną wersję : Tarcze i klocki
Wiem że temat poruszany wielokrotnie ale jestem w Irlandii z ograniczonym dostępem do internetu i nie mogę tak sobie siedzieć i szukać więc komu by się chciało byłbym wdzięczny żeby napisał jakie polecacie konkretnie tarcze i klocki do MB1, chodzi mi o coś nawiercanego, słyszałem o tej mikodzie ale może coś jeszcze? Nie obraziłbym się od razu na jakieś linki jakby się dało takie konkretne, no i co z hamulcami na tył? Pozdrawiam ;)
odpuść sobie nawiercane i weź komplet ATE na przód.
weź komplet ATE na przód.
Także polecam ... ale trzeba się liczyć z tym, że trochę to pyli jednak.
To że pylą to nic, ale potrafią nieźle piszczeć. Siła hamowania jest ok.
To że pylą to nic, ale potrafią nieźle piszczeć.
Drugi raz mam ten zestaw i nie spotkałem się z piszczeniem. Zresztą, u brata w Civic'u też nie, no ale pewnie i takie przypadki się zdarzają .
z tyłem to jest dobre pytanie, nad którym się głowię od miesiąca. Czuję że mam gorsze hamowanie tyłu, rozebrane bębny ukazały (cytat mechanika): "szczęki dopiero co wymieniane", mimo że nie wymieniałem ich od dobrych 4 lat. Więc siła hamowania jest marniutka, pytanie gdzie szukać przyczyny - pompa hamulcowa mimo że nic nie cieknie? Czy korektor siły hamowania mimo że wymieniany był juz raz lata temu?
Ja u siebie mam TRW i polecam pylić pylą ale hamują dobrze
ile chcesz wydac?
na przód zestaw ktory naprawde hamuje robi gosc w centrum hamulcowym na Krzyskiej, mi powiedział po 100 za tarcze szt.+ 140 klocki, nawiercanie 100zł za tarcze i to nie na wyglad tylko do hamowania
jestem w Irlandii
A ja odpowiem pytaniem na pytanie: Jeśli jesteś w IRL, to po co szukasz części w PL? No chyba, że będziesz kupować na miejscu.
a wiec co do tego na krzyskiej to pierwszy raz spotykam sie z czyms takim ze gosc "robi" hamulce, rozumiem ze te ceny co podajesz to za calosc juz? na jakich czesciach to jest wtedy zlozone? a co do tego ze jestem w irlandii to nie bardzo mam tu mozliwosc robienia zakupow, po pierwsze nie wiem gdzie (mieszkam na farmie na zadupiu) a po drugie nie bardzo mam wolne :(
tył moj zestaw : tarcze blueprint, klocki roadhouse
teraz gdy się wszystko ułożyło po zaciągnięciu ręcznego na asfalcie koła stają dęba.
za całosc jakies 540 mi powiedział bez montazu
http://www.bodexim.yoyo.pl/oferta.php
Ja na tyl kupilem sobie ostatnio zestaw Boscha, po rabatach pracowniczych zaplacilem za komplet 150 zl:P(tarcze+ klocki),na przodzie mam tarcze textara i klocki Brecka i terazfajnie to hamuje.
duzy5d hmm kurcze dość to drogo :( sam już nie wiem, potrzebuje jednak jakiś gotowy zestaw na przód który naprawdę dobrze hamuje bo coś tam mam na przodzie z klockami boscha ale zadowolony nie jestem a tyłu nie mam w ogóle więc chyba skorzystam z rady civic_lsi a przód wolałbym się zmieścić w 400 zł
Jeśli chodzi o poszukiwania w IRL, to polecam zerknąć tu:http://www.micksgarage.com/braking-parts/brake-discs/honda/civic/civic-mk-iv-hatchback/1994-2001/1.6-i-vtec/4288/
To bezpośredni link do tarcz jakie poszukujesz. Ja na Twoim miejscu nie szukałbym w PL, bo cena części + transport - wyjdzie drożej niż zakup w IRL