Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wskaźnik paliwa nie działa

Metz
17-07-13, 20:32
Siemanko . tak jak w temacie wskaźnik paliwa cały czas jest w połowie i nie ruszy ani w dół ani w góre . Ostatnio spotkałą mnie taka sytuacja że kiedy miałem wyjeżdżać na obwodnice auto zgasło , szczęście że to było koło stacji paliw :) zalałem i odpaliło . no więc koledzy co radzicie ? nie siedze w mechanice za bardzo a lubie w aucie pogrzebać :P
Pozdro

felootno
17-07-13, 22:46
odkrec zegary i odłacz jedna wtyczke od zegarow(nie pamietam która) druga niech bedzie podłaczona i wlacz zapłon-wskazowki poziomu paliwa i temp powinny ruszyc na sama gore. jezeli rusza to zegary sa ok i ewentualnie plywak sie zawiesił lub cos innego

WojTEC
17-07-13, 23:15
a jak zalałeś paliwo też się nic nie zmieniło ? Niepokoi mnie to że mój też się ostatnio nie chce ruszyć. Robi to jak się jedzie z góry albo pod góre więc może działa, mam nadzieje ... :) wychodza mody podświetlenia ehh :/

ambasador
18-07-13, 00:28
Miałem podobnie, tylko wskazówka podnosiła się do 1/3 przy tankowaniu na full. Pod fotelami dostałem się do baku i do pływaczka okazało się, że podwiesił się pływak na pergaminowej osłonce kabelka.

Metz
18-07-13, 10:01
no właśnie nic nie ruszy , nawet bez kluczyków w stacyjce stoi w połowie

Edit

wyciągłem licznik i jak zdjąłem wskazówke od poziomu paliwa to wyszła razem z połową igiełki na której jest osadzona , była lutowana ,
Więc pozostaje mi tylko kupno nowego całego licznika czy jakoś sie da wymienic tylko ten meczanizm od wskaźnika paliwa ????

WojTEC
18-07-13, 16:34
kup może licznik lepiej, w rozsądnej cenie są. A możesz sb podmienić te mechanizmy od wskaźnika paliwa jeśli się da.