Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z elektryczna szyba

kicibobek
29-01-08, 23:30
Witam. Mam problem z szyba w drzwiach od strony kierowcy. Otwieralem wczoraj szybe jak kazdego innego dnia, lecz zaczela jakos wolno sie otwierac, po czym przyspiszyla i zablokowala sie w pewnym punkcie. probowalem w gore i w dol wkoncu ruszyla w dol ,a potem jak wcisnalem przycik w gore to ruszyla i prawie wypadla z drzwi. Tak naprawde nie wiem co moglo sie stac. Zdjalem obicie drzwi lecz mechanizm elektrycznej szyby bvyl zasloniety jeszcxze metaowym wzmocnieniem ktorego nie zdejmowalem bo robilo sie ciemno, i nie wiem czy moze tylko szyba wyszla z usz czelek czy moze mechanizm z jednej strony sie zepsul, bo mam wrazenie jakby bardziej z tyly szybe wypychalo.

Lcfr
30-01-08, 08:58
trzeba zajrzeć jeszcze raz... już jest jasno....

jacek22
30-01-08, 12:40
u mnie jest też coś nie tak z szybą ale ze strony pasażera :/ wolno sie zamyka ale nie chcem tego rozbierać bo poźniej jeszcze moze być problem z założeniem tego obicia czy nie ma problemu? powiedzcie czy warto to wogle rozbierać ;)

the-one
30-01-08, 15:05
u mnie jest też coś nie tak z szybą ale ze strony pasażera :/ wolno sie zamyka ale nie chcem tego rozbierać bo poźniej jeszcze moze być problem z założeniem tego obicia czy nie ma problemu? powiedzcie czy warto to wogle rozbierać ;)

Nie wiem jak w VI gen. ale w V gen tapicerka z drzwi schodzi gładko.

Nocturne
30-01-08, 16:32
Też miałem ten problem z wolno domykającą się szybą - pomogła wymiana uszczelki i silikon w spreju. Teraz śmiga jak nowa :)

jacek22
31-01-08, 09:30
Nocturne a ile ta uszczelka kosztuje?? moze ja też wymienie? Hmmm :d

plakon83
31-01-08, 10:14
wyczyść może ją najpierw i olejem silikonowym spryskaj, powinno wystarczyć.
Kicibobek masz elektryczne szyby? U mnie w ej2 nie ma żadnego wzmocnienia, po zdjęciu boczka są tylko śruby, cały mechanizm jest wew. drzwi, może ktoś u Ciebie kombinował z jakimś niefabrycznym mechanizmem?

Nocturne
31-01-08, 11:04
Nocturne a ile ta uszczelka kosztuje?? moze ja też wymienie? Hmmm :d
Szczerze mówiąc nie wiem :) Dostałem ją gratis jak kupowałem szyby elektryczne do Hondzi ... :)