PDA

Zobacz pełną wersję : Nowy użytkownik Civica--> kilka pytań odnośnie auta...

misiek1
29-01-08, 23:17
Witam. Od niespełna dwóch tygodni jestem właścicielem Hondy Civic 1,4 16v (MA8 D14A5) z 1996r. Mam kilka pytań odnośnie tego autka. Po pierwsze jak mogę najprościej zamontować cantralkę na pilota (mam centralkę, ale muszę kręcić kluczykiem w zamku)? We wcześniejszym aucie miałem na pilota i bardzo się do tego przyzwyczaiłem. Czy otwierając drzwi przednie od strony pasażera, to centralny powienie działać i otwierać resztę drzwi, czy nie (u mnie otwierając drzwi od pasażera reszta pozostaje zamknięta)?

Matey
29-01-08, 23:22
na drugie pytanie Ci odpowiem, ze nie. Bo master - silownik ktory otwiera wszystkei zamki jest tylko po stronie kierowcy...

emg
29-01-08, 23:29
zamek od pasażera nie otwiera reszty drzwi, a centralkę zamontuj przy oryginalnym sterowniku - sterowanie masą i jak nie masz w drzwiach kierowcy siłownika to musisz dołożyć siłownik

plakon83
31-01-08, 10:24
na drugie pytanie Ci odpowiem, ze nie. Bo master - silownik ktory otwiera wszystkei zamki jest tylko po stronie kierowcy...
Po stronie pasażera, gdyby był po stronie kierowcy centralny by nie działał.
Po stronie kierowcy nie ma siłownika

grafix
31-01-08, 10:40
Po stronie pasażera, gdyby był po stronie kierowcy centralny by nie działał.
Po stronie kierowcy nie ma siłownika

dobrze gada :) - po stronie pasażera,

od strony kierowcy jest normalny zamek z włącznikiem siłownika

misiek1
28-03-08, 22:01
odświeżam temat. kupiłem centralkę sterowaną minusem wraz z siłownikiem. teraz pytanie gdzie mam się wpiąć żeby przy otwieraniu/ zamykaniu świeciły mi kierunki? Mam z centralki dwa wyścia na prawe kierunki i na lewe.