Zobacz pełną wersję : jakie jarzmo pod hebel 300mm zacisk legend 2 tloczkowy
Witam, czytalem gdzie kiedys i wydaje mi sie, ze w ATR tym z tarcza 300mm jest taki sam zacisk jaki w 282 z legenda 2 tloczkowy. Pytanie brzmi jakie jarzmo pasuje p&p do tego zacisku i do zwrotnicy civic 262 zeby zrobic hebel 300mm ?
Moze od nowszego legenda ktory ma 300mm ale jeden tloczek ? Bo od ATR raczej nie dostane, a musze kupic tarcze na dniach i chce juz to zrobic przyszlosciowo.
Pzdr
Zacisk w ATR jest taki sam jak przy 282mm inne jest tylko jarzmo w ATR ktore miesci tarcze 300, ja swoje zaciski z ATR mam polaczone z jarzmem od 282, czy jarzmo z ATR pasuje do zwrotnicy od 262 nie powiem 100% bo nie przymierzalem mimo, ze tez je mam ale sadze ze bedzie pasowac bez problemu.
Pasuja rowniez jarzma z zaciskami z EP3 i na nich tez daje sie zrobic 300mm na jednotloczkowym zacisku.
To ja się podepnę. Spychu czyli w takim bądź razie bez problemu idzie wrzucić zacisk + jarzmo z ep3 na zwrotnice 262 i wrzucić sobie tarcze i klocki pod 300mm? Tylko powiedz mi od czego tarcza podejdzie na 4x100 bo type-r ma chyba inny rozstaw?.
Przy wkladaniu 300mm na zacisku z EP3 ludzie przewiercaja tarcze z EP3 na 4x100 :)
Właśnie tak się nad tym zastanawiałem, dzięki wielkie za odpowiedź. Ale chyba jednak zostanę przy koncepcji 282 z przodu. Tylko zastanawiam się nad tylną osią, czy aby przypadkiem nie ma jakiejś tarczy 262 na 4x100 i pod to zaciski i jarzmo z ep3. W mg zr nie było przypadkiem z tyłu 262 na 4x100? Czy tylko 242?. Pytam bo wiem, że przerabiałeś już na różne sposoby różne konfiguracje. Zresztą przeczytałem między innymi Twoje wypowiedzi od początku wątku o Heblach.
Ja mam u siebie 4x100 260mm z tylu :)
Wszystko jest do ogarniecia, jak masz juz 240 to tarcza z kazdego coupe 7gen lub 7gena hecza sporta 1.6 / diesla ktore mialy 260mm 4x100, do tego zacisk z jarzmem z EP3 lub wczesniej wymienionych coupe lub sporta i smiga :)
Przod na 282mm to bardzo dobry hebel w civicku i z lepszym klockiem jest praktycznie nie do zabicia.
Zacisk w ATR jest taki sam jak przy 282mm inne jest tylko jarzmo w ATR ktore miesci tarcze 300, ja swoje zaciski z ATR mam polaczone z jarzmem od 282, czy jarzmo z ATR pasuje do zwrotnicy od 262 nie powiem 100% bo nie przymierzalem mimo, ze tez je mam ale sadze ze bedzie pasowac bez problemu.
Pasuja rowniez jarzma z zaciskami z EP3 i na nich tez daje sie zrobic 300mm na jednotloczkowym zacisku.
Dzieki za info
No ja wlasnie mam dwutloczkowy z legenda na jarzmie 282, a chce miec ten sam zacisk pod tarcze 300 i szukam jarzma ktore podejdzie p&p do mojej zwrotnicy 262 i do mojego zacisku dwutloczkowego ;)
Wszystko jest do ogarniecia, jak masz juz 240 to tarcza z kazdego coupe 7gen lub 7gena hecza sporta 1.6 / diesla ktore mialy 260mm 4x100, do tego zacisk z jarzmem z EP3 lub wczesniej wymienionych coupe lub sporta i smiga
Chyba któraś wersja MB miała seryjnie 260 4x100 z tyłu.
Mb6 mialo,ale 4x 114,3
Miala ale ono bardziej wystaje tak samo jak 4x114.3 z MB6.
No ja wlasnie mam dwutloczkowy z legenda na jarzmie 282, a chce miec ten sam zacisk pod tarcze 300 i szukam jarzma ktore podejdzie p&p do mojej zwrotnicy 262 i do mojego zacisku dwutloczkowego ;)
Ale zacisk z Legenda nie pasuje do jarzma z EP3 ;) Pozostaje Ci tylko jarzmo raczej ATRowe.
Ale zacisk z Legenda nie pasuje do jarzma z EP3 Pozostaje Ci tylko jarzmo raczej ATRowe.
albo moze z legenda nowszego ktory masz 300mm i jeden tloczek ?
obstawiam, ze zwrotnice sa takie same w nowszym 300mm i starszym 282 / 2tloczki, wiec powinno banglac ;) no nic, dzieki za pomoc