Zobacz pełną wersję : Skrzynia biegów.
Witam mam takie pytanko. Ostatnio zaobserwowałem takie zjawisko, że podczas dodawania gazu lewarek skrzyni biegów nieznacznie przesuwa się do tyłu. A gdy puszczam gaz dzieje sie zupełnie odwrotnie. Czy to jest normalne zjawisko czy poprostu zaczynają się problemy ze skrzynią. Dodam, że dzieje się tak tylko gdy samochód jest na biegu.
Normalna sprawa - cała jednostka napędowa (silnik i skrzynia biegów) są umocowane w samochodzie na poduszkach gumowo metalowych i podczas jazdy, przy dodawaniu i odejmowaniu gazu cała jednostka może minimalnie "chodzić". Moim zdaniem wszytsko ok.
jeżeli minimalnie to ok, jeżeli więcej niż minimalnie to zawsze możesz wymienić poduszki.
jeżeli więcej niż minimalnie to zawsze możesz wymienić poduszki
tak by wskazywało na te małe poduszki z przodu, ale najpierw jeszcze musiałbyś czuć lekkie kangurkowanie przy ruszaniu i zmianie biegu przy za niskich obrotach
jeżeli minimalnie to ok, jeżeli więcej niż minimalnie to zawsze możesz wymienić poduszki.
ja myśle, że nawet powinien, wymienić, jakby było tak minimalnie to by nawet uwagi na to nie zwrócił, a jak to przeszkadza to raczej z poduszkami coś jest nie tak
ja jednak myśle, że silnik Ci odjeżdża.