PDA

Zobacz pełną wersję : sprezyny seryjne crx,delsol,5gen,6gen a moze 5D?

muzammil
29-01-08, 10:58
witam na wstepie dodam ze spedzilem wczoraj 6 godzin szukajac podobnego tematu ale nie znalazlem(jest mnostwo o sprezynach ale akurta tego co mnie interesuje nie ma:()

Mam sedana 5g na seryjnych sprezynach. Tyl wyglada znosnie, przod byl nieco wyzej ale po zmianie kolektora na ten z ebaya przod podniosl sie znacznie i wyglada jak terenowka!! chcialbym wstawic tam jakies nieco nizsze sprezyny(najlepeij seryjne z jakiegos innego modelu) ale nie chce zeby byly zbyt twarde-uwazam ze seryjna twardosc jest i tak wystarczajaca. W sumie tyl by mogl zostac tak jak jest(albo zmienie go w pozniejszym terminie) ale priporytetem jest przod. I oto moje pytanie: czy orietnuje sie ktos moze czy w jakims modelu Hondy byly krotsze(o jakies 30,35 mm) seryjne springi, ktore podejda do mojego sedana??doczytalem ze Jamexy sa relatywnie najbardizej zblizone do serii pod wzgledem twardosci-ile w tym prawdy i czy jest duza roznica w tej twardosci w stosunku do serii??jezdze dosyc czesto w dluzsze trasy i zalezy mi na zachowaniu wzglednego komfortu na naszych pieknych drogach:(

Rikoo
29-01-08, 11:00
poszukaj sprezyn od coupe protec maja seryjne obnizenie -20mm

5d ci nie podjedzie

muzammil
29-01-08, 11:03
obawiam sie ze to za malo:) ale bede szukal. a np od crxa albo delsola??nie sa krotsze? albo sedan Vti?

[ Dodano: Wto 29 Sty, 2008 ]
probowalem tez wczoraj to znalezc ale mi sie nie udalo:( mianowicie-kiedys ktos pisal ze wstawil sprezyny od Micry i idealnie pasowaly i ladnie obnizyly, nie wie mtylko czy to sie nie tyczylo tylu:/

JarekEJ2
29-01-08, 14:36
Ja mam Neuspeed-y softsport - troszke twardsze od serii, obinżenie +/- 2 cm.
Jak dla mnie zawysoko i zbyt komfortowo, ale co zrobić takie kupiłem.

czy orietnuje sie ktos moze czy w jakims modelu Hondy byly krotsze(o jakies 30,35 mm)
przy takim obniżeniu raczej możesz zapomnieć o komforcie.
doczytalem ze Jamexy sa relatywnie najbardizej zblizone do serii pod wzgledem twardosci
miałęm Jamexy w żelasku (-40 mm), było dość twardo choć nie tragicznie, dobijało jednak amortyzatory do odbojników na byle "bzdyrkach" i paskudnie kroiło opony od wewnętrznej.

Lcfr
29-01-08, 21:04
protec włąsnie ma podobno około -20
są jeszcze eibachy -30 chyba
i voglandy -35 (sam mam takie w moim koni 1130)
o innych (szczególnie seryjnych) nie słyszałem...

harry86
29-01-08, 23:08
witam! podepne sie pod temat, chce wrzucic sprezyny eibach -30mm na seryjne amorki w ej9, zawieszenie na przegladzie wyszlo ze jest w bdb stanie, teraz pytanie czy bada dobijaly amory i czy opony beda sie scinac na brzegu ?? w przyszlosci chcialbym tez zmienic amorki na Bilstein B6.... a wszystko dlatego ze zachcialo mi sie 15 a nie chce smigac terenowka :aloha: