Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lakier - EJ6.

Bardu
15-07-13, 15:29
Witam. Mam takie pytanie. Mój Civic to EJ6 CX (Kanadyjka) czyli hatchback. W oryginale mam czarną plastikową osłonę. Nawet nie nazywam tego lotką. Moje pytanie brzmi czy mój odcień srebrnego (kod NH-583M-4) jest taki sam jak na zwykłym srebrnym EJ9 przed/polifcie ? Chciałem kupić oryginalną lotkę od EJ9 w kolorze srebrnym tak, żeby założyć i nie bawić się w malowanie tego. Pozdrawiam :)

lozek
15-07-13, 19:31
taki sam aczkolwiek NH-583 ma 2 odcienie (jaśniejszy i ciemniejszy) choć różnią się bardzo ale to bardzo delikatnie (ktoś nie wprawiony nie zauważy różnicy.

greg91
15-07-13, 22:26
Nie dawno kupiłem zderzak tylny coupe U.S.A i powiem ze dość znaczna różnica kolorów,no chyba że był malowany...

Bardu
15-07-13, 23:34
No właśnie nie jestem pewien co znaczy ta czwórka na końcu mojego kodu. http://www.paintscratch.com/ Tutaj jej nie było.

endriu21
18-07-13, 14:17
Chciałem kupić oryginalną lotkę od EJ9 w kolorze srebrnym tak, żeby założyć i nie bawić się w malowanie tego.

ciężka sprawa, każdy producent ma kilka wersji srebrnego jak i innych i kolorów, jedynie to pytać sprzedającego o kod lakieru auta z jakiego została ściągnięta, ale to tez nie znaczy ze będzie pasować kolorystycznie, bo każde auto ma inne warunki użytkowania jedne np. stoi na słońcu inne w cieniu itd.