PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zestawem ori centralny+ alarm i ster. z pilota!!!

airman
28-01-08, 12:19
Witam. Mam w moim EG4 ori centralny z kluczyka. Jak kupiłem auto to reanimowałem switch'a sam-poczyściłem itp(miał ponadpalane styki-znajomy powiedział że długo nie wytrzyma). Jak zaczał po mojej interwencji sprawnie działać to kupiłem alarm żeby mieć sterowanie z pilota- w drzwiach kierowcy założyłem siłownik slave i podpiąłem go do centralki alarmu. Gdy sie zamykaja drzwi kierowcy orginalny switch daje sygnał na prawe drzwi i wszystko chodzi dobrze.
Niestety ori switch ostatnio(po pół roku od naprawy) znowu nawalił-co skutkuje tym,że z pilota bądź z kluczyka zamykaja/otwierają się drzwi kierowcy a pasażera tylko czasem zaskoczą.
Nowy switch to koszt 270zł (ASO AutoWest-Wawa) :( . Uzywke ciężko póki co mi znaleźć, a chciałbym ją obejrzec zanim kupie bo też już może być powypalana.

I teraz pytanie jak można by obejść tego switch'a?? Najlepiej tlyko modyfikując instalację w drzwiach kierowcy.

Moge sam znowu naprawiać ten element ale znowu sie pewnie wysypie a chcę wygłuszyć drzwi i nie mieć potrzeby zaraz po tym tam zaglądać.

Pozdr

skolopendra
28-01-08, 14:55
odepnij cięgło od siłownika drzwi pasażera i zamykaj je kluczykiem .skoro prawe działają sprawnie to przeżyjesz to jakoś ;) do naprawy, bądź kupna używki

ppm702
28-01-08, 14:59
kup siłownik master i wykorzystaj jego styki do ominięcia oryginalnego switcha. Będzie Ci wszystko hulać i bez wydatków rzędu części ASO, albo niepewności używki...

airman
28-01-08, 16:40
Ok.. czyli master i zniego pozostałe 2 kable wpinam do kostki od switch'a? Chyba sygnał ze switch'a idzie do centralki, czy więc nie bedzie problemu z działaniem centralki żadnego?

ppm702
28-01-08, 20:28
dokładnie tak jak mówisz i powinno hulać. Dla pewności zmierz tylko, podanie masy na który zamyka, a na który otwiera i będzie Ci wszystko ganiać

airman
28-01-08, 21:10
No dzięki. Może w piątek z tym powalczę, czytałem cos tez o tym na elektroda.pl i wychodzi na to że bedzie ok. pozdr