PDA

Zobacz pełną wersję : szyba haczy podczas opuszczania

uboat
27-01-08, 22:59
Witajcie,

Mam problem z szybą po stronie pasażera. Podczas jej otwierania od niedawna coś haczy. Jak zdjąłem boczek to miałem wrażenie że na listwie w drzwiach - tej metalowej części na granicy szyba/boczek jest taki zadzior stalowy o który haczy. Spiłowałem to i na jakiś czas odrobinę pomogło.
Teraz problem znów wrócił i szyba haczy jeszcze bardziej. :/ W dodatku jest już w jednym miejscu cała porysowana. Miejsce haczenia szyby to mniej wiecej jej środek - widać jak opuszczę mokrą szybę to potem na jej środku jest znak ocierania.

Wiecie co może być tego przyczyną, że sama z siebie gdzieś tam haczy oraz jak to raz na zawsze naprawić??

mEjdej
28-01-08, 07:41
...tak nie widzac na zywca, ciezko cos doradzic. musisz zdjac boczek i przyjrzec sie, co moze byc powodem haczenia i rysowania szyby. kolejny 'zadzior' gdzies sie zrobił moze po prostu

plakon83
28-01-08, 16:59
weź małe lusterko i spróbuj z nim zlokalizować, może to pomoże

[ Dodano: Pon 28 Sty, 2008 ]
a może coś pod listwe wpadło

grafix
28-01-08, 18:33
hmm fakt ciezk ocenic jak sie nie widzi.

zlokaj jeszcze czy kable od elektryki, audio nie przeszkadzają, oga wypychać ja do przodu ..

masz jakieś wygłuszenia drzwi ? one lubia sie wyginać , odklejać, zwłaszcza zima i po przejazczce drogami "rządowymi"