Zobacz pełną wersję : Kontrolka spadku ciśnienia w opanach.
Witam zapaliła mi się kontrolka CHECK TYRE PRESSURE dopompowałem opony powietrzem i dalej świeci,potem spuściłem powietrze ze wszystkich opon i napompowałem azotem i nadal świeci.Jaka może być przyczyna według was? Chyba się udam do serwisu.
W menu można tą kontrolkę wyłączyć. Aby wejść do menu zaciągasz ręczny właczasz zapłon i przytrzymujesz przez 5 s przycisk I lub sel/reset
Nie wyłączyć tylko zresetować ;)
Po każdym jej zaświeceniu trzeba to zrobić sama nie zgaśnie.
właśnie przypomniałem sobie żeby zasięgnąć informacji o w.w czujnikach.Civic z Navi, po wejsciu do menu "serwisowego" MAP+MANU+BACK itd... można wyświetlić ekran konfiguracji owych czujników, u mnie jest ustawiony na AUTO , czyli że co ? jak interpretować ta opcje ? a w ogóle to jak spuszczę powietrze z opony to nic się nie wyświetla ,czyli wygląda na to że menu serwisowym jest wgrywane jak leci niezależnie od wyposażenia http://spursmania.org/emotikony/mysli.gif
a w ogóle to jak spuszczę powietrze z opony to nic się nie wyświetla
to nie są czujniki ciśnienia - musiałbyś pojechać trochę na kapciu aby się coś pokazało, to raczej wykrywa zmianę średnicy koła (pewnie potrzebne dla prawidłowego działania VSA), a ten "rest", to nic innego jak potwierdzenie aktualnego ustawienia.