Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kod błędu DTC B1 155

stawnasto
11-07-13, 22:02
Witam
Posiadam Civic Honde VIII UFO 5d 1.8

Podczas wciśnięcia pedału gazu na maksa na wyższym biegu po czasie wyskakuje kontrolka, odczytałem kod bo w Ufo można odczytywać kody bez podpinania do kompa i wyszło:

PA50 DTC B1 155

kiedyś byłem u mechanika w sprawie tego błędu i wyszło coś z ciśnieniem kolektora ssącego ale nie wiedział za bardzo o co chodzi, czy może ktoś przetłumaczyć ten kod o co dokładnie chodzi??

Kasowałem ten błąd tak że przy wciśniętym hamulcu poszczałem sprzęgło na biegu, silnik zgasł się i jednocześnie wyskakiwała kontrolka ciśnienia oleju która kasowała jednocześnie kontrolkę check engine
Ale chcę naprawić przyczynę, więc proszę o info co to za błąd...

uniu1
11-07-13, 22:08
Numer tego błędu oznacza:
Utrata komunikacji modułu zestawu wskaźników z MICU

dodam ze micu to skrzynka bezpieczników pod deską

stawnasto
11-07-13, 23:18
Można wiedzieć co to takiego jest modułu zestawu wskaźników ?? czy to deska rozdzielcza??
Jakieś sugestie odnośnie naprawy / kosztów??

szczepar
12-07-13, 07:58
Można wiedzieć co to takiego jest modułu zestawu wskaźników ?? czy to deska rozdzielcza??
Jakieś sugestie odnośnie naprawy / kosztów??

Na wszystkie pytania co i jak rozebrać odpowiada serwisówka którą mozna znaleść w przyklejonych tematach tego działu.
Tam też znajdziesz dokładne nazwy błedów i nazwy podzespołów :)

stawnasto
12-07-13, 08:50
Przeglądałem przyklejone posty na tym forum i nie znalazłem tematów odnośnie kodów błędów ? :(
Można linka do tego tematu??

a ta całą "serwisówka" to przyklejony temat: "Instrukcja serwisowa do Civica 8 gen. PL!!!" ??

szczepar
12-07-13, 09:38
Tak - dokładnie , tam masz obraz płyty , które po wypaleniu/zamontowaniu w demonie - otwierasz Internet Explolerem (innna przegladarka nie działa).
I tam masz wszystko odnośnie samodzielnych napraw :)