Zobacz pełną wersję : Wymiana przewodów hamulcowych.
Witam. Kiedy zakładałem instalacje wtrysku podtlenku LGP :D mechanik zalecił wymianę przewodów hamulcowych bo: "Twoje przewody są jak zapałki, lepiej to wymień bo migiem strzelą". No wiec z mechaniki samochodowej to ze mnie noga, na szczęście brat cioteczny się zna i zaoferował pomoc. Więc co trzeba do wymiany, jakiej średnicy brać rurki miedzane, jakiej długości, na co zwrócić uwagę, jakiego mogą być tego koszty. Zaczyna mnie to przerażać.
Co do samochodu to MB2 D14A8 1998r
Zaczynasz na tym forum kolego jak widać więc najpierw by wypadało poszukać bo tematów o tym jest troche, jak co i gdzie kupić, jak średnica jak sie zabrać i na co uważać przy tej robocie. Włóż trochę wysiłku w poszukanie tematu to mniej będziesz musiał włożyć wysiłku by wykonać te robotę. Powodzenia
Najpierw przeczytaj regulamin, potem się przywitaj w odpowiednim dziale, a następnie użyj wyszukiwarki bo wszystko w tym temacie co Cię interesuje było wałkowane
No własnie znalazłem tylko temat odnośnie EJ i tak samo znalazłem gotowe przewody do EJ9:/
http://www.przewody-hamulcowe.pl/honda/200-honda-civic-eg3-eg4-zestaw-przewodow-hamulcowych-miedzianych.html
Ja zapłaciłem 320 zł bodajże, i zrobione tak średnio na jeża w jednym z warsztatów w Gdyni. Polecali mi też zrobić paliwowe, olałem to, a przez to najbliższej zimy to mi się zaczęła lać ale benzyna, więc jeśli ktoś ma już leciwe autko, polecam wymienić, czy to samemu (jeśli ma się skilla) czy to w warsztacie.
A o materiałach, jak wyżej kolega pisał - multum tematów.
Piona!
Karpiczek, nie ta wersja, różnica taka: ja mam tarcze z tyłu i ABS
Chyba będę skazany na kupienie rurki, docięcie i zrobienie tego samemu.
Chyba będę skazany na kupienie rurki, docięcie i zrobienie tego samemu.
W takim razie będziesz musiał jeszcze nabyć maszynkę do zarabiania końcówek na przewodach miedzianych, bo zwykłe docięcie rurki nie wystarczy.