Zobacz pełną wersję : Konserwacja. Baranek czy Bitex?
Witam. Chcialbym za jakis czas zakonserwowac podwozie i blotniki przednie. Czym to najleiej zrobic? Myslalem, zeby blotniki psiknac barankiem a podwozie bitexem oczywiscie po wczesniejszym wyczyszczeniu. Pod bitex i baranek trzeba jakis podklad czy samo oczyszczenie starczy?
jak masz rdze to trzeba ja zjechac do blachy potem jakis podklad reaktywny lub epoxydowy a na to mozesz dac baranka lub bitex co wolisz i w progi wpsikaj takie cos do profili zamknietych do konserwacji
Jaki podkład reaktywny kupić?
raczej na pędzel potrzebuje a bede nakładać na podłoge od spodu
w miejscu gdzie woda z przednich kół chlapie mam rdze.
krystof1994
09-07-13, 21:37
jak masz rdze to trzeba ja zjechac do blachy potem jakis podklad reaktywny lub epoxydowy a na to mozesz dac baranka lub bitex co wolisz i w progi wpsikaj takie cos do profili zamknietych do konserwacji
a nie trzeba jeszczsze po reaktywanym dawać akrylowego ?
ja jak robilem u siebie nadkola to zrobilem tak wyczyscilem wszystko myjka potem szczota druciana + druciak na wiertarke nastepnie brunox epoxy 3 warstwy pozniej podklad reaktywny i na to bitex pedzlem grubo
Na brunoxie jest napisane że on po wyschnięciu tworzy podkład.
Ja nadkola spsikałem brunoxem epoxy i na to dałem bolla do konserwacji podwozi. nie ma co przesadzać z ilością różnych środków, jak ma zgnić to zgnije a jak się 2 razy do roku zajrzy w nadkola i podłogę i wymyje to starcza :)