Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [CIVIC 93 Hatchback] Linka klapy bagażnika

bambosz
09-07-13, 11:26
Witam,

jako, że jest to chyba mój pierwszy post na wstępnie chciałbym powiedzieć wam:
"Hejooooo" :)

A teraz do rzeczy.
Nabyłem chwilę temu hondzie. Jak na swoje lata w dobrym stanie. Jedyny kłopot jaki chwilowo mam to prawie że zerwana linka od klapki bagażnika (wajcha przy fotelu kierowcy już nie otwiera bagażnika), a że zamek też jest zepsuty - do bagażnika dostaję się przez tylne siedzenia ;D.
Pytałem w sklepach, szukałem na allegro i wychodzi na to, że nie ma opcji żeby kupić nową (nie używaną) linkę (a nie ufam używanym, bo zaraz znowu popękają :/).

Pytanie moje brzmi: Czy ktoś z was próbował taka linkę wymienić na jakąś standardową linkę ?
Pierwsze skojarzenie o co mi chodzi - "linka hamulcowa od roweru" (nie mówię że dokładnie o taką chodzi - to przykład).
Na mój prosty chłopski rozum najlepiej i najwygodniej było by przepchnąć taką linkę przez pancerz, żeby nie rozbierać połowy auta i jakoś doczepić do zamka w klapie bagażnika (jeszcze nie patrzyłem jak to jest tam zamocowane - nie miałem czasu).

Jeśli macie jakieś propozycje chętnie ich wysłucham (przeczytam).

Pozdrawiam.

Saiti
09-07-13, 15:14
haparts.pl - dzwoń i pytaj

HEG8
11-07-13, 04:33
Mam linkę bagażnika na sprzedaż, OEM... ;)

GT-R
11-07-13, 06:35
Najpierw ściągnij sobie ten plastik z burty i zobacz czy czasem nie wystarczy jej włożyć na miejsce, zdarza się że same spadają.

bambosz
11-07-13, 14:11
Już tam zaglądałem (koło fotela kierowcy). Linka jest w tym miejscu dość mocno "zjedzona" przez rdze, część... nitek popękało przez co linka nie zawsze chce wejść w pancerz :/.

HEG8 hasło: OEM... nic mi nie mówi ;D
Linke zamówię najpewniej jednak z allegro.

Ps. aby nie zakładać nowego tematu:

Hamulec - przód - prawe koło - górna blaszka na klockach hamulcowych cyka przy hamowaniu.
Klocki mają jeszcze z 5mm(w instrukcji pisze ze wymiana jak maja 3mm) więc odrzuciłem możliwość że jest to taki "system informujący o potrzebie wymiany klocka"
Podgiąłem blaszkę, tak aby nie stykała się z... tym o co trą klocki ;D, ale nie pomogło, po 20 km cyka znowu :/.
Niby nic a wnerwia strasznie, zwłaszcza jak się jakąś kobitkę wiezie - wstyd na pół wsi ;p

Pozdrawiam

Feniks333
11-07-13, 14:37
HEG8 hasło: OEM... nic mi nie mówi ;D

OEM oznacza oryginalna.

bambosz
12-07-13, 08:33
ale OEM nówka nieużywana (nieśmigana), czy OEM używana zmaltretowana ? ;p
Wybaczcie, hasło OEM kojarzy mi się tylko z Windowsem (tu dzież innym programem).

Infi
12-07-13, 11:16
OEM - Original Equipment Manufacturer
a czy nowy czy uzywany to juz zalezy od sprzedajacego, piszac ze towar jest OEM mowisz ze masz oryginalny towar np Hondy
OEM lampy - oryginalne lampy nie jakies zamienniki itp
zamiennik lamp OEM - czyli lampy wyglad jak oryginal ale nie jest to oryginalna czesc HONDY

mam nadzieje ze to ci wyjasnilo juz wszystko

Jak zamowisz sobie linke w hapartsie to masz OEM (czyli oryginalna linke) i oni sprzedaja tylko nowe rzeczy.
http://haparts.pl/