PDA

Zobacz pełną wersję : Kontrolka Check Engine

Pitbull
25-01-08, 17:16
Witam. Mam taki problem że ta kontrolka wogóle sie nie zapala, nawet podczas odpalania auta. Sprawdzałem żaróweczkei jest okej. macie jakies pomysły?

pozdro

ppm702
25-01-08, 17:23
uszkodzona przypadkiem, albo specjalnie wiązka ?

skolopendra
25-01-08, 19:10
albo specjalnie wiązka ?

a to już sabotaż :)

Pitbull
25-01-08, 19:30
a gdzie szukać tej wiązki, bo zaróweczke sprawdzałem podmieniając ja pod inna kontrolkę i świeciła, a w miejscy checka nie chce, Jak wykręcałem zegary to śrubki były jak nowe, więc podejrzewam że nikt wcześniej tam nie grzebał

qba1983
25-01-08, 20:26
Jak wykręcałem zegary to śrubki były jak nowe, więc podejrzewam że nikt wcześniej tam nie grzebałuwazasz ze nie da sie odkrecic tych srobek bez zostawienia jakiegos sladu ?? :/
bo ja mysle ze to zaden problem, zajzyj czy przy zegaracz nie masz przecietej zadnej sciezki i czy wszystkie przewody sa cale(nie po przecinane) jak tu bedzie ok to zajzyj przy kompie

skolopendra
26-01-08, 14:04
bedzie ok to zajzyj przy kompie

tu właśnie było by najłatwiej komuś przeciąć przewód

Pitbull
26-01-08, 16:48
patrzyłem tam przy komputerze ale malo widac tych kabli, zrobiłem zdjęcie tylko jakos nie moge wstawic tutaj, czy mozliwe jest że może byc komputer wstawiony od poprzedniego, straszego modelu hondy z silnkiem 1.5? bo o ile wiem to w tych starszych nie było kontrolki check engine.

qba1983
26-01-08, 17:05
czy mozliwe jest że może byc komputer wstawiony od poprzedniego, straszego modelu hondy z silnkiem 1.5? bo o ile wiem to w tych starszych nie było kontrolki check engine.
raczej jest to nie mozliwe bo ty masz VTEC-e(czyli zawor i kontrla spalanej mieszanki, inna sonda itd...) wiec starszy komp by nie pociagnol tego silnika
kontrolki zawsze byly(to znaczy takie do zczytywnia bledow, we wczesniejszych wersjach byly na kompie)

Pitbull
27-01-08, 09:29
a o taki mam ten komputer i ta wtyczka tak dziwnie sobie wisi

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/46f0ba71855b9734.html

skolopendra
27-01-08, 10:09
a o taki mam ten komputer i ta wtyczka tak dziwnie sobie wisi

trochę marne to foto ;)
wtyk dynda normalnie ,możesz sobie go gdzieś podhaczyć,jest ok

leszkul
30-01-08, 10:37
Czy masz instalacje gazowa ?