Zobacz pełną wersję : Kontrolka Check Engine
Witam. Mam taki problem że ta kontrolka wogóle sie nie zapala, nawet podczas odpalania auta. Sprawdzałem żaróweczkei jest okej. macie jakies pomysły?
pozdro
uszkodzona przypadkiem, albo specjalnie wiązka ?
skolopendra
25-01-08, 19:10
albo specjalnie wiązka ?
a to już sabotaż :)
a gdzie szukać tej wiązki, bo zaróweczke sprawdzałem podmieniając ja pod inna kontrolkę i świeciła, a w miejscy checka nie chce, Jak wykręcałem zegary to śrubki były jak nowe, więc podejrzewam że nikt wcześniej tam nie grzebał
Jak wykręcałem zegary to śrubki były jak nowe, więc podejrzewam że nikt wcześniej tam nie grzebałuwazasz ze nie da sie odkrecic tych srobek bez zostawienia jakiegos sladu ?? :/
bo ja mysle ze to zaden problem, zajzyj czy przy zegaracz nie masz przecietej zadnej sciezki i czy wszystkie przewody sa cale(nie po przecinane) jak tu bedzie ok to zajzyj przy kompie
skolopendra
26-01-08, 14:04
bedzie ok to zajzyj przy kompie
tu właśnie było by najłatwiej komuś przeciąć przewód
patrzyłem tam przy komputerze ale malo widac tych kabli, zrobiłem zdjęcie tylko jakos nie moge wstawic tutaj, czy mozliwe jest że może byc komputer wstawiony od poprzedniego, straszego modelu hondy z silnkiem 1.5? bo o ile wiem to w tych starszych nie było kontrolki check engine.
czy mozliwe jest że może byc komputer wstawiony od poprzedniego, straszego modelu hondy z silnkiem 1.5? bo o ile wiem to w tych starszych nie było kontrolki check engine.
raczej jest to nie mozliwe bo ty masz VTEC-e(czyli zawor i kontrla spalanej mieszanki, inna sonda itd...) wiec starszy komp by nie pociagnol tego silnika
kontrolki zawsze byly(to znaczy takie do zczytywnia bledow, we wczesniejszych wersjach byly na kompie)
a o taki mam ten komputer i ta wtyczka tak dziwnie sobie wisi
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/46f0ba71855b9734.html
skolopendra
27-01-08, 10:09
a o taki mam ten komputer i ta wtyczka tak dziwnie sobie wisi
trochę marne to foto ;)
wtyk dynda normalnie ,możesz sobie go gdzieś podhaczyć,jest ok
Czy masz instalacje gazowa ?
Czy autko jezdzi normalnie ?