PDA

Zobacz pełną wersję : KONI Street czy gwint AP??

Pawlo91
06-07-13, 03:19
Witam.
Powoli szykuję się do ogarnięcia zawieszenia w moim civicu, co polecacie Zestaw amortyzatory Koni STR + sprężyny Vogtland czy może gwint AP?
Chciałbym uzyskać większą glębę w stosunku do tej którą teraz posiadam (jest to mts 35/40 sprężyny+seria amory) a zarazem lepszej jakości. Sprężyny Vogtlanda dają glebę -35(z większą glebą nie znalazłem) ale widziałem to na kilku hondach i czasem bardziej siadają,ma ktoś taki zestaw KONI STR? może jakieś foty jak to siadło na coupecie V gen? Bo AP wiadomo gwincik się skręci:D

Gorliś
06-07-13, 03:34
Daruj sobie koni str, to nie byly specjalnie udane amortyzatory. Nie oferuja ZADNEJ regulacji, ani twardosci, ani wysokosci na talerzykach.
Raczej jak juz to sie mozesz zastanawiac koni sport a gwint AP.

kubson012
07-07-13, 10:41
Mam koni strt na eibachach -35 i w sumie nie polecam za bardzo(miekkie strasznie) wlasnie jade zmieniac sprezyny na h&ry zobaczymy czy cos pomoze;]

karas
07-07-13, 12:33
i w sumie nie polecam za bardzo(miekkie strasznie)

Również nie polecam to juz zdrowe OEM'owe amortyzatory są sztywniejsze niz koni strt - tzn wymagaja wlozenia wiekszej siły aby je wcisnac oraz szybciej odbijaja do gory ( ostatnio robiłem takie porownanie 3 letni amor koni strt vs 12 letnia seria )

Pawlo91
08-07-13, 12:56
Dzięki za opinie:) jak tylko będą środki pieniężne to zakupię gwint AP albo rozglądnę się za KONI sport

kubson012
08-07-13, 15:32
Dokladnie wczoraj sciaglem eibachy z koni strt a kupilem nowe jezdzilem ~2 lata robie malo kilometrow i wyciagnalem stare OEMy z garazu i wydawaly mi sie twardsze niz koni a to chyba z 20letnie OEMy:D a do tego 2 tylne koni mi sie wysraly i musze reklamowac bo 3 lata gwarancji. Ale zalozylem H&Ry na amor koni strt na przod i OEM na tyl plus wsadzilem staby z EG5 bo nie mialem wogole i jest masakra bez porownania teraz dopiero jest tak jak chcialem wiec polecam taka konfiguracje naprawde teraz zakrety to przyjemnosc i nie konczy mi sie skok przy obciazonym samochodzie.

karas
08-07-13, 16:11
kubson to masz prawie taka sama konfiguracje jak ja. koni strzeliło sobie w kolano wypuszczajac ta felerna pomaranczowa serie