PDA

Zobacz pełną wersję : Gasną diody- palą sie bezpieczniki

Dawid Ek
06-07-13, 01:39
Witam. Panowie, dzisiaj po zatankowaniu lpg coś się popsuło. Mianowicie, po zatankowaniu jechałem na pb i po przełączeniu się na lpg po chwili zgasły wszystkie diody. Auto uruchomiłem ponownie lecz już diody się nie świeciły i auto nie przerzuciło się na lpg. Wyszło, że spalił się bezpiecznik obok aku, wymieniłem go i ponownie uruchomiłem auto,po czym nastąpiło przełączenie się na lpg i diody znów zgasły(kolejny spalony bezpiecznik). Po wymianie kolejnego bezpiecznika diody już się nie świecą, nie następuje przełączenie się na lpg jak i nie pali się już bezpiecznik. Co może być tego przyczyną? Czy może być za to odpowiedzialny sterownik gaz? Instalacja Stag 300.
Pozdrawiam.

ma1ster
06-07-13, 10:31
Masz gdzieś zwarcie w obwodzie instalacji lpg, lub w samym sterowniku...

Zobacz wtyczkę do sterownika, jeśli jest ona zamontowana w miejscu w którym może dostawać się woda, całkiem możliwe, że dostała się ona do tego złącza i spowodowała zwarcie...

Zerknij również na połączenie odcięcia wtryskiwaczy, oraz samo połączenie zasilania...

snafu
06-07-13, 23:24
jakiej wartości bezpieczniki wkładałeś ??

Dawid Ek
07-07-13, 12:24
10 i taki był wcześniej. Gdzie znajduje się ten sterownik?

Dawid Ek
07-07-13, 17:05
Masz gdzieś zwarcie w obwodzie instalacji lpg, lub w samym sterowniku...

Zobacz wtyczkę do sterownika, jeśli jest ona zamontowana w miejscu w którym może dostawać się woda, całkiem możliwe, że dostała się ona do tego złącza i spowodowała zwarcie...

Zerknij również na połączenie odcięcia wtryskiwaczy, oraz samo połączenie zasilania...

Dzięki.

Problem rozwiązany,przetarte kable pod spodem pojazdu.