Zobacz pełną wersję : Farba do zacisków,bębnów itd.
Polecacie coś czy brać obojętnie jaką ? Wpierw malować farbą podkładową i później od razu normalną ?
motip do zaciskow
ja malowalem tak - oczyscic brud/rdze itp druciakiem potem wyczyscic rozpuszczalnikiem i mozna juz psiknac. ja tak mialem w d13 4 lata i zero odpadania farbry itp, teraz mam w b16 ponad rok i robilem identycznie czyli zadnych podkladow itp i wszystko sie tak samo dobrze trzyma.
Ja tam bym oddał do piaskowania i później malowania proszkowego. Zapłacisz kilka monet więcej, a efekt jak dla mnie dużo lepszy.
marcinkovsky
07-07-13, 22:32
Ja malowalem sprayem do zacisków kupionym w praktikerze. Zrobilem tak jak infi. druciakiem zdarłem caly syf, potem odtluscilem i siknalem sprayem. Po roku kolor caly czas sie trzyma. Wiadomo ze nie jest tak wyrazisty jak na poczatku, ale caly czas efekt sie utrzymuje.
Ja tam bym oddał do piaskowania i później malowania proszkowego. Zapłacisz kilka monet więcej, a efekt jak dla mnie dużo lepszy.
tu raczej rozchodzi sie o to ze jak robisz to sam w domu to 2 godziny i masz ogarniete wszystko a piastkowanie, potem proszek to tego ci nikt od reki nie zrobi a nie kazdy ma samochod ktory moze sobie stac rozlozony, a efekt to bym sie spieral czy proszek bedzie lepszy zalezy jak kto "maluje"
Ja pomalowalem zwyklym hammeritem, po wczesniejszym oczyszczeniu druciakiem, papierkiem sciernym i odtluszczeniu. Juz drugi sezon sie trzyma, a jak sie szmatka przeczysci to swieci sie jakbym wczoraj malowal ;)
Ok wszystko już wiem,wielkie dzięki za wszelkie rady ! :)
Ja pomalowalem zwyklym hammeritem, po wczesniejszym oczyszczeniu druciakiem, papierkiem sciernym i odtluszczeniu. Juz drugi sezon sie trzyma, a jak sie szmatka przeczysci to swieci sie jakbym wczoraj malowal ;)
Jak dobrze odtłuszczone to i po 5 latach nic nie odpadnie, hammerite się sprawdza.
ja malowałem zwykłym sprayem za 10zł trzyma się juz rok i nic się nie dzieje- wystarczy dobrze przygotować:)
ta farba dobrze daje rade http://alletuning.pl/lakier-do-zaciskow-hamulcowych-niebieski-p-110.html
panowiem a czy mozna zwyklym spreyjem malowac :) nie zagotuje tego albo cos :)
malowalem VHT ale chce inny kolor a jest tylko zwykly :)
Da się pomalować, odtłuścić i przejechać szczotą zaciski bez ich zdejmowania? Jeśli zdejmę zaciski to sam dam radę je założyć?
panowiem a czy mozna zwyklym spreyjem malowac :) nie zagotuje tego albo cos :)
malowalem VHT ale chce inny kolor a jest tylko zwykly :)
A umiesz czytać? 2 posty nad Twoim jest napisane jak byk!
A umiesz czytać? 2 posty nad Twoim jest napisane jak byk!
Widocznie za mały ten byk ;)
czy mozna zwyklym spreyjem malowac nie zagotuje tego albo cos
Możesz malować
Da się pomalować, odtłuścić i przejechać szczotą zaciski bez ich zdejmowania? Jeśli zdejmę zaciski to sam dam radę je założyć?
Da się, wrzucałem niedawno w mój temat rezultat.
Pomalować odtłuścić i przejechać szczotką, ale nie w tej kolejności :]
No i potem przydałoby się dohamować z >100, żeby tarcze doczyścić, bo nie da się ich nie zabrudzić.
da się tylko w innej kolejności.tylko pytanie jak ma to być zrobione.możesz zakleić taśmą malarską elementy których nie chcesz malować.jeśli te zaciski sam zdejmiesz to sam też założysz.
tylko tloczek musisz wepchnac i pozniej odpowietrzyc odrobine :)
tylko tloczek musisz wepchnac i pozniej odpowietrzyc odrobine
A po kiego grzybna skoro tłoczek się będzie wciskało ?
No co jak co ale setki klocków zmieniałem gdzie trzeba wcisnąć tłoczek i jakoś nie trzeba było nic odpowietrzać