Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : prosze o rade.

aki
24-01-08, 18:11
Witam!
Chcialbym sie dowiedziec jakie macie akumulatory w Waszych Hondach??
Mam Civica Coupe 1.6 , d16y7, VI gen i bateryjke 45 A. Nie za mala?
Zdaje sie ze musze wymienic akumulator, Prawdopodbnie padl. Chociaz to bylo troche dziwne zjawisko poniewaz odpalal caly czas bardzo dobrze. Bylem w centrum itd zgasilem silnik i po jakichs 5 godzinach wsiadam i juz amen. Alaram wraz z immobilajzerem i centralnym zaczal szalec... W ogole dziwne rzeczy sie dzialy. Mozliwe jest to zeby padl po tak krotkim czasie? Zaznaczam z gory iz nie wiem ile czasu ma ten akumulator. Ale jakies oznaki powinny byc widoczne typu np slabo kreci rozrusznik. Kiedy podlaczylem przewodami akumulator z innego auta co prawda dostal pradu i wszelkiego rodzaju dziwne zjawiska z alarmem sie uspokoily ale wtedy gdy przekrecilem zaplon rozrusznik ledwo ledwo zakrecil. Lecz niestety Hania nie zapalila.

skolopendra
24-01-08, 18:41
45 A. Nie za mala?

taki ma być
nie jest za mały

maciekr
24-01-08, 19:06
sprawdź mase, czasem jak się poluzuje to elektryka w aucie może oszaleć

civicmag2
24-01-08, 19:45
dobrze jest sprawdzic klemy czy nie sa zasniedziale i dobrze trzymaja, stan elektrolitu [poziom i jego gestosc ]

stypa1984
24-01-08, 20:27
alarm może wychlapać baterję, moze wył 3 godziny :) lub niektóre centerlne zamnki pobierają prądy non stop nie tylko przy otwieraniu i zamykaniu drzwi ale i w czasie postaju auta, po nocy mozna miec problem...

aki
25-01-08, 14:59
padl mi akumulator dlatego tak sie dzialo
wymienilem i wszystko dziala jak zegarek :D
dzieki
pozdrawiam!