PDA

Zobacz pełną wersję : DPF-usunięcie filtra

Ca$h
03-07-13, 15:54
DPF znany i nielubiany, przewijał się już w kilku wątkach, każdy wie co to jest i co robi.

Przechodząc do sedna, padła decyzja o usunięciu tego eco cudu. Jako, że prześledziłem trochę internet, warsztatów od tej usługi nie braknie, natomiast opinie ludzi już nie są tak wesołe i jak wiadomo fachowiec fachowcowi nie równy. Dlatego założyłem temat który ma pomóc mi, jak i potomnym. W mojej okolicy nie znalazłem nikogo sensownego.

Proszę osoby które już przechodziły temat o wskazanie miejsca gdzie robiły, opinie, porady, ceny też mile widziane oraz każdą inną sugestie związaną z tematem.

butler.gdansk
03-07-13, 15:59
Fizycznie usuniesz go wszędzie, nawet we własnym zakresie jak masz dostęp do kanału.
Jeśli chodzi o modyfikacje programu to mam obcykanego kolesia w Płocku co sprawę ogarnia za 300zł.
Za moim pośrednictwem ogarnął już około 20 aut w całej Europie (Civinfo).
Jak się do niego pofatygujesz to za całość bierze chyba 800-900zł.
Ja do niego z Gdańska jechałem bo po usunięciu DPF i modyfikacji softu w innym warsztacie przestał mi tempomat działać...

Ca$h
03-07-13, 16:04
Zapomniałem dopisać :) chce wszystko zrobić w jednym miejscu, już się naczytałem jak potem jeden zwalał na drugiego, że coś jest nie tak...

Szymon dzięki, przyda się :) mogę zrobić trochę km, tylko żeby było warto.

TeeS1975
03-07-13, 16:22
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?103427-filtr-czastek-stalych-DPF
Czy ja mam zacząć rozdawać ostrzeżenia za kolejne tematy o tym samym ?