PDA

Zobacz pełną wersję : D16Y7 Układ wydechowy i jego modyfikacje.

ukman
24-01-08, 14:43
czesc

Tu jest seryjny układ wydechowy d16y7.

http://www.catalogue.bosal.com/images/exhaust/BB/03820015.gif

I teraz czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć które to katalizator. I co to za czesc oznaczona 255-012.

I co mogę zrobic z tym wydechem zeby był jak najbardziej przelotowy (nie ruszajac kata), bo rozumiem ze przelotowy wydech + dolot ze stozkiem poprawi lekko osiagi (przynajmniej tak wyczytalem w "How-to"

Rozumiem ze tłumik koncowy zastępujemy przelotowym tłumikiem, ale co z reszta? Czy czesc oznaczoną 255-012 tez mozna zastapic zwykla przelotowa rurą?

I ak to sie wszystko ma do dzwieku?

Z gry dziekuje za info i pozdrawiam.

skolopendra
24-01-08, 14:49
pierwsze od lewej to kat

255-012. tłumik środkowy

I co mogę zrobic z tym wydechem zeby był jak najbardziej przelotowy przerobić wszystkie rury na 50mm

255-012 tez mozna zastapic zwykla przelotowa tego bym nie polecił,ten tłumik jest już przelotowy

I ak to sie wszystko ma do dzwieku?

ze środkowym i katem tragedii nie będzie + dobry końcowy
:aloha:

ukman
24-01-08, 14:59
Tzn. Kat jest juz jakby zintegrowany z kolektorem? I czy rzeczywiscie tak jest w d16y7? (ja nie moge ruszac kata, bo w uk bez kata nie ma przegladu i nie ma na to bata)

To podsumawując - wystarczy koncowy tlumik zastapic go sportowym-przelotowym i mamy w pełni przelotowy układ (nie ruszając kata - pewnych rzeczy czasem sie nie przeskoczy)?

Bo jak powiedzial Skolopendra sam tlumik srodkowy jest juz przelotowy...

dymek
24-01-08, 18:16
Możesz poszukać całego wydechu od D16Y8 on ma kolektor wydechowy, który jest lepszy niż Y7, kata pod silnikiem i środkowy przelotowy. Końcowy zakładasz jaki chcesz i jazda!!