Zobacz pełną wersję : Regulowane kółka
Witam mam regulowane kółka rozrzadu w C4 i zastanawiam czy są jakies określone nastawy czy dobiera sie je na strojeniu ?
Może ktoś polecic kogoś kto się tym bawił z woj malopokskiego śląskiego?
Jeszcze kogos mozecie polecić bo chciałbym zapoznac się z opiniami kilku znawców strojenia
Arturvf500
03-07-13, 20:19
Ja nie jestem ze śląska;)
jak warto to doturlam sie taki kawał :D
CRXKarolek
03-07-13, 20:41
Grafix z Krakowa - najpewniejsza osoba moim zdaniem
Przema72 ale nie wiem czy tutaj jest na forum (zbudowal rx8 z K20 pewnie slyszales) - Włoszczowa
Jogal - Częstochowa
Witam mam regulowane kółka rozrzadu w C4 i zastanawiam czy są jakies określone nastawy czy dobiera sie je na strojeniu ?
Tez zalezy jaki masz set up przeróbek ze chcesz wsadzac regulowane kolka, do serii sie nie oplaca moim zdaniem no i kompa sobie przerób pod strojenie :P
Grafix nie wiem czy sie jeszcze w to bawi...
w sumie to miało byc grubo pomodzone tłoki nie tłoki walki itp ale no niestety blache trzeba robic;( kólka już sa w sumie dla wygladu byly kupione a jak sie uda ugrac konie to luks :) mody przep 64 mm kolektory mam dwa seryjny z wywalonym aib i b16a2 wydechowy b16b i wydech 2.25 kompa mam juz zrobionego pod strojenie
Jogal
x2
Jogal to pewniak
Temat powiązany wiec się podlaczę. Jak i czym wyciąć otwór/otwory w pokrywie na regulowane kółka? Jest jakiś patent, żeby można było później ten otwór zasłonić?
Ja dałem do sfrezowania cały bok pokrywy, ale jak będziesz chciał to wyfrezują ci dokładnie kształt kółka
A jakiś pomysł jak to później zasłonić, bo nie jestem przekonany do jazdy z dziurą?
Widziałem raz taką głupią rzeźbę, że typ sobie zrobił denko po jakiejś puszce dużej po kawie czy herbacie, przyciął i zrobił taki dekielek, zakleił poxipolem i pomalował. Wyszło ładnie. Nie wiem czy nie na HondaTech to było.