PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie założyć?

e1b3k
23-01-08, 22:43
Czy może ktoś polecić jakiś warsztat, gdzie założą bez żadnych problemów LPG do Hondy?
Pare osób polecało firmę Boston [http://www.boston.pl/], pare innych jakąś firmę z Pszczyny :)
Sam swego czasu regulowałem LPG w Jeepie w Piekarach Śląskich. Zatem opcji jest sporo w regionie, ale jak na wstępie - czy zna ktoś zakład w Gliwicach?

--
Jako, że narazie nikt nic nie napisał na dany temat, to dorzucę pare informacji związanych z kosztami podając także adresy warsztatów:
1. Gliwice, firma Boston - instalują BRC, koszt: 2750,-

2. Jastrzębie Zdr., Eko-Car [http://www.eko-car.com/autogaz/], STAG 300 lub SEC,
koszt: 2700.- Dodatkowo lubryfikator zaworów 250,-

3. Pszczyna, Auto Eko Gaz [http://www.autogaz.bls.pl/], LandiRenzo, mailem napisali, że koszt to 1550,- do 1850,- Troche to interesujące, ale tymczasowo więcej detali brak.

calmo
09-02-08, 01:45
witam ja zakładałem gaz w Pszczynie i auto chodzi jak zegarek, nie jedz do bostonu!!! tak szczerze powiedziawszy to w gliwiach nie ma dobrego zakładu który zakłada gaz objeździłem wszystkie z rożnymi problemami i rożnymi samochodami.

jedz do Pszczyny i najlepiej będzie jak
Ci wyreguluje gaz starszy Pan a nie taki koleś mołody (wieczna ciotka :P)

pozdrawiam

rafalb33
09-02-08, 10:10
Jedz do eco caru. Maja wlasna hamownie . Ja u nich zakladalem i juz 2 lata jezdze bez jakiegokolwiek problemu.

e1b3k
12-02-08, 22:13
W końcu coś się ruszyło ;-)

Dzięki za rade a propos Pszczyny - nie znalazłem złego słowa na różnych forach o nich.
Dzięki też za EkoCar - dzwoniłem do nich i wrażenia bardzo pozytywne.
Zostane przy opcji nr 2, ale czas dopiero będą mieć w drugiej połowie lutego :]

puntspusy
21-02-08, 13:34
Dzięki też za EkoCar - dzwoniłem do nich i wrażenia bardzo pozytywne.

eco car we wrocku ?
troche daleko wg mnie, jak ci sie cos spierdyczy to serwis masz fest daleko...poszukaj czegos blizej
chyba ze ten eco car o ktorym mysle to inny zaklad

rafalb33
21-02-08, 13:54
eko car (http://www.eko-car.com/) z Jastrzębia Zdroju.

e1b3k
03-04-08, 13:33
Eko Car - obecna cena instalki do Hondy - 2800,- z lubryfikatorem zaworów, wlewem w oryginalnym wlewie, i wskaźnikiem paliwa w kabinie. Czas pracy 1 dzień, dają auto zastępcze.

rafalb33
03-04-08, 13:58
Eko Car - obecna cena instalki do Hondy - 2800,
Jaka to instalka(centralka i wtryski??). Zalozyles juz?

e1b3k
03-04-08, 20:55
Eko Car - obecna cena instalki do Hondy - 2800,
Jaka to instalka(centralka i wtryski??). Zalozyles juz?

Instalka SEC, wtryski - nie mam pojęcia (jak sprawdzić?). Cośtam mają zmienić, dysze (czy wtryski) bo wrzucili większe. Musze wymienić kopułke, bo sie wyeksploatowała i potem mam zrobić regulacje zaworów.

Narazie przejechałem 30km i nie bardzo chce sie wypowiadać na temat tego, jak to działa.
Jak silnik jest zimny, to po paru minutach przechodzi na gaz, obroty troche skaczą między 1-1,5k, a potem się wyrównują do około 800. Jeśli zabraknie gazu to sam przerzuci sobie na benzyne i jest to jak dla mnie nieodczuwalne. Tak samo jazda - nie czuje utraty mocy.

Jak zrobie ten pierwszy tysiąc km to powiem więcej.

Zakład polecam, bo zrobili to błyskawicznie, choć i tak musze tam wrócić przed tym pierwszym tysiącem na drobne poprawki takie jak - wskaźnik poziomu gazu nie działa (podobno nie zaprogramowali odpowiednio), i wymienią kopułke + palec.

Hamownia będzie dostępna od połowy kwietnia, tylko trzeba dojechać - z Gliwic to spokojnie godzinka (troche to daleko jednak).

rafalb33
04-04-08, 10:04
wtryski - nie mam pojęcia (jak sprawdzić?)
W papierach, ktore dostales(gwarancji/rachunku powinno byc napisane)jak nie to zrob foto.

e1b3k
06-04-08, 14:25
wtryski - nie mam pojęcia (jak sprawdzić?)
W papierach, ktore dostales(gwarancji/rachunku powinno byc napisane)jak nie to zrob foto.

Nie mam dobrego aparatu by zdjęcia były wyraźne, ale wtryski to Magic-Jet.

calmo
23-05-08, 01:21
e1b3k i jak ci sie sprawuje istalaca z eco ?
sam za jakis czas stane przed problemem gdzie zalozyc instalacje do d15z8 vtec takze podziel sie informacja...
auto zastepcze dostales za doplata czy za free bo wiem ze w pszczynie 100 zl chca za zastepcze

pozdr