PDA

Zobacz pełną wersję : [HB CIVIC Vgen 1.3]Skrzypienie zawieszenia, gaśnięcie, wysokie obroty

Rutus
02-07-13, 00:05
Witam,
Mam problemy z Moją świeżo zakupioną Hondą a więc tak zacznijmy:
Problem 1. przy kręceniu kierownicą i jechaniu po dołkach strasznie skrzypi zawieszenie po prawej stronie z przodu ;/ Co to może być i jak temu zaradzić ?
Problem 2. Honda np. przy dojeżdżaniu do skrzyżowania lub staniu na światłach bez dodawania gazu gaśnie ;/ Co to może być i jak temu zaradzić ?
Problem 3. Po odpaleniu w Hondzie utrzymują się 2 tys obrotów do czasów kiedy nie dodam więcej gazu ;/ Co to moze być i jak temu zaradzić ?
Z góry wielkie dzięki za pomoc :)
Pozdrawiam,
Rutus

seyren
02-07-13, 01:05
Witam,
Mam problemy z Moją świeżo zakupioną Hondą a więc tak zacznijmy:
Problem 1. przy kręceniu kierownicą i jechaniu po dołkach strasznie skrzypi zawieszenie po prawej stronie z przodu ;/ Co to może być i jak temu zaradzić ?
Problem 2. Honda np. przy dojeżdżaniu do skrzyżowania lub staniu na światłach bez dodawania gazu gaśnie ;/ Co to może być i jak temu zaradzić ?
Problem 3. Po odpaleniu w Hondzie utrzymują się 2 tys obrotów do czasów kiedy nie dodam więcej gazu ;/ Co to moze być i jak temu zaradzić ?
Z góry wielkie dzięki za pomoc :)
Pozdrawiam,
Rutus

1. Sworzen dolny - wymiana
2. Krokowy/Gaznik - czyszczenie, regulacja
3. Ssanie

Rutus
02-07-13, 17:42
Dzieki wielkie :)

a co do ssania czyli poprostu w Hondach tak jest że jak jest na ssaniu to utrzymuje 2 tys obrotów :)?

zakit
02-07-13, 19:37
tak wlasnie jest.

1. moze byc swozen gorny a nie dolny i bardziej na to bym postawil, bo to gorne z reguly piszczą, dolne poprostu napier**lają ;D

qtrix
02-07-13, 20:00
Podepnę się, Mam civica z d15b3 na pokładzie. Zawsze z rana silnik pod odpaleniu wchodzi na obroty rzędu 2tyś i zaczyna piąć się górę na ok 3-.3.5 . Jest jakaś regulacja tych obrotów by trzymał się stale 2tyś i czy jest to szkodliwe dla silnika gdy przy porannym odpaleniu startuje na 3.5tyś. ?