Zobacz pełną wersję : Honda civic VI 1.5 V tec e 90 km
Witam. Kupiłem to autko, mam jedno pytanie :) Autko ma jakies 268 tys. km przebiegu, jak narazie silnik działa bez problemów. Zastanawiam się czy opłaca sie robić przy autku z takim przebiegiem czy jezdzic i nic nie robic przy tym? Autko ładnie zadbane, znikome ilości rdzy.
Nie tykaj jak ci pasuje :) Vtec E to prawie Vtec - nie te parametry ale pali tyle co nic.
Czesci - smiech... ciagle mam cala glowice z1 z aparatem kablami walkiem etc - full uzbrojony i za 250 chetnych wciaz brak ;]
Lac paliwo jezdzic, cieszyc sie jak wystarczy :)
Jak nie to Minime mozna zrobic i cos sie z tego wydlubie ale to juz inne koszta i cele
Ten silnik ma nie 90 tylko 115 koni.
Nie trzeba robić kompletnego mini-me. Tutaj wystarczy - jeśli dobrze kojarzę - zmienić klawiaturę.
Dla wyczerpania tematu symbol silnika to D15Z6. VTEC tutaj działa w ten sposób że jak jest OFF to jedziesz na 8 zaworach a jak jest ON to dołącza się pozostałe 8.
Mi brakuje mojej ex minimki - przy wgniataniu franca palila 9 w miescie...
d16z6 pali sporo wiecej jak sie depta... ale duuuuuzo lepiej jedzie :D
Eeee... D16 VTEC latem przy dynamicznej (a nawet bardziej jak dynamicznej:p) jeździe więcej jak 10 litrów spalić chyba nie potrafi. W każdym razie mi się ta sztuka jeszcze nie udała:rolleyes:
Mi kiedys spalil 2litry oleju w godzine ale 10litrow na 100km na gumach 215 nie przekroczyl...
A obecne d16z6.... od remontu nie zszedlem nizej 10l na 100km... ;]