Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D14A8 + AC STAG 4 Qbox

apw911
01-07-13, 15:29
Witam

Zaproponowano mi instalację sekwencyjnego wtrysku gazu w fazie lotnej IV generacji z elektroniką sterująca firmy AC system Stag 4 Qbox z reduktorem firmy AC model R01 150 i wtryskiwaczami firmy AC model W01 za 2400zł z montażem i gwarancją 24msc. Co myślicie o takim zestawie?

Oraz kolejne pytanie: Prawdopodobnie mam słupek do wymiany (uszczelka pod głowicą mam walniętą + bierze trochę oleju 0,5-1L/1000km). Czy montować LPG póki co do takiego silnika i jakie były by koszty ponownego podłączenia do nowego słupka?

Czy najpierw poszukać dobrego słupka a dopiero później zająć się lpg?

Pozdrawiam

snafu
01-07-13, 23:50
po montażu gazu mechanik który będzie ci robił remont bądź swapa będzie się tylko wkurzał ze ma więcej kabli do rozłączenia a następnie do podłączenia :P a często gęsto jeśli nie ma pojęcia o lpg to jeszcze pozamienia wtyczki :P

apw911
02-07-13, 09:55
Ale to tylko elektryka?
Nie wiem czy ten silnik pochodzi jeszcze te 4 lata dlatego myślę o swapie.

probestic
02-07-13, 15:48
Ale to tylko elektryka?
Nie wiem czy ten silnik pochodzi jeszcze te 4 lata dlatego myślę o swapie.

Będąc szczerym - nie wiem ile będziesz latał rocznie na tym LPG, ale 4 lata to sporo czasu.
Więcej gratów pod maską nijak nie ułatwia wymiany ewentualnego słupka, to jest fakt i koniec. Potem są akcje typu niepodokręcane węże wody/lpg, nieszczelności ... akurat już słyszałem parę takich zacnych historii.

Rób najpierw remont/swap - potem zakładaj LPG. Taka jest moja rada :)

Michał102
02-07-13, 15:53
Rób najpierw remont/swap - potem zakładaj LPG. Taka jest moja rada

x2