Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : remont zawieszenia ej9

olo12
23-01-08, 19:58
Witam

Bylem dzisiaj wymienic uszczelniacz prawej półosi i odrazu spytalem co sie dzieje z autem ze przy ruszaniu prawe kolo gubi przyczepnosc i w czasie hamowania skacze i abs szybciej sie wlacza.
Jak to fachowcy powiedzieli trzeba zrobic remoncik zawiechy. Ze auto ma 180 tys zrobione to juz czas.
I oto pytanie:
Do wymiany mam: Tulejki, drązki końcówki i dąrzki węwnętrzne, Silenblok wahacza poprzecznego - przód ale tylnie oraz amortyzator.
Czy te częsci kupic w aso czy zamienniki - czy jest roznica w jakosci tych elementow

A drugie pytanie dotyczy sie amortyzatorów. Mam sportowe zawieszenie - różowe sprężyny czy jest ktos mi w stanie powiedziec ile one obnizaja i jak poszukac amortyzatorów do nich aby nie było róznicy jak zamontuje do tych sprezyn. Bo nie bardzo chce wymieniac na nowy komplet :)

spychu
23-01-08, 22:01
Sprawdzili rękoma, że są luzy w zawieszeniu ? Czy po prostu wydali taką opinie jak usłyszeli, że auto ma nalatane 180 kkm ?

Jeśli chodzi o części do zawieszenia to zamiennik będzie ok ale nie kupował bym najtańszego shitu tylko np firme 555.

olo12
24-01-08, 00:51
Auto sprawdzone na podnosniku, potem na szarpakach dodatkowo. Wiec to nie bylo wysane z palca przez pana Henia tylko w miare profesjonalnie. Co do 1 tuleji to wiedzialem sam ze sie konczy. Co podtwierdzili (a nic o tym nie mowilem) i reszte zdiagnozowali. Na tygodniu pojade jeszcze do znajomego co serwisuje autka i jak znajdzie chwile to poprosze aby pomogl.