Zobacz pełną wersję : FELGI ADVAN RACING pytanko
Witam, mam pytanie (nie wiem czy dobry dział) otóż mam "okazje" kupic po znajomosci felgi dosłownie takie.
http://cdn2.sulitstatic.com/images/2011/1023/023019697_0227112688d0cbc28130b3b4acec4d8b7e511fae 54d6acea4.jpg
Felgi posiadaja wszystkie japonskie naklejki.
I TERAZ MOJE PYTANIE. CZYM SIE ROZNIA ORI OD PODROBEK? wiem ze sa z JR na advany fejki robione, ale nie maja napisow wygrawerowanych.
I CZY ADVAN NIE ROBI CZASEM FELG NA JEDEN ROZSTAW?
z GORY dzieki za odp. Pozdrawiam.
do 1600 to beda pewnie fejki. na oryginalne advany trzeba jeszcze dolozyc $ wszystkie oryginaly, ktore widzialem mialy po jednym rozstawie. tu pewnosci nie mam. ganiam na fejkach i daja rade :)
Bo właśnie mam możliwość kupna używek za 600 zł z oponami. (oczywiscie mam juz troche odlozone na JR9 gold i wolalbym te, ale...) Gosc pozbywa sie hanki. Masz fejki z grawerkiem? czy jr? Jedna felga ma rant lekko ukruszony od kraweznika ale tym sie nie przejmuje bo to sie dospawa i wygladzi. Tylko nie wiem jak z kolorem. Chyba nie widza mi sie biale do bialej hondy. :? Mam dylemat..
ja mialem dokladnie ten sam model kopii advana z grawerem, fejki maja 2 rozstawy ori advan tylko 1 ale tez trzeba uwazac bo sa tez fejki z 1 rozstawem, wszystko zalezy od tego jakie zamowienie dostali chinole:) i takie felgi robili , naklejki tez na fejkach byly wiec tym nie ma sie co sugerowac, moze roznica w wadze jest ale nie wiem jaka jest waga oryginalu a jaka fejka:) wiec to bys musial sobie sam wyszukac
Jeśli chodzi o jakość, śmigałem na fejkach, dość długo teraz bodajże na moim komplecie śmiga Kurgan i jak i ja i on, złego słowa chyba nie możemy powiedzieć na fejki, jeździ się na nich normalnie, nie było problemów chyba z wyważeniem felg wraz z oponami, trzeba po prostu uważać na dziury, na jakieś wyrwy w drodze, ponieważ na pewno są bardziej podatne na odkształcenie się niż ori. Ori felgi na pewno nie kosztują 600zł za komplet, lecz dużo więcej za sztukę, są za pewne wytrzymalsze. Na fejkach miałem grawer jak i naklejkę, miałem 2 komplety i powiem, że na prawdę nie było źle. Trzeba tylko uważać na dziury, na wyrwy, jeździć bardziej ostrożnie. Nie wiem jaki kolor budy masz hondy, ale biały pasuje praktycznie do wszystkiego, ewentualnie podczas naprawy felg, możesz przemalować je na swój kolor.
No to temat mam wyjaśniony.. dzięki wielkie. :)
jeszcze jedno pytani, wiecie moze czy gdzies w pl dostane dekielki advana? bo na felgach sa 3, jeden uciekl.
szukaj na allegro, a te dekieli sa luzne dlatego lubia uciekac. ja kupilem lacznie 18 sztuk dekielkow:) zeby miec zapas, a zgubilem jak narazie 4 sztuki
aż sie boję zapytać.. aż tak odpadają? :D w tych które zamierzam kupic właśnie latają 3 ost. myślałem ze jest to do zrobienia jakoś.
tak:) na sztywno je podkleic od wewnatrz czyms:) albo taki metalowy klips rozpierajacy dac (jak w dorabianych dekielkach co sa na allegro)
mam nadzieję, że we wtorek dokonam zakupu, ale póki co beda musiały zostać ciut odnowione. A poza tym czarne w połysku. coś w ten deseń
http://pic.globalimporter.net/upload8/2012-08-03/7912901114438700.jpg
to jest grafitowy kolor:) mialem identyczne :)
a do tych dekielkow cos takiego mozna od tylu podkleic jak w tej aukcji to zrobili
http://allegro.pl/dekielki-kolpaczki-zaslepki-do-alufelg-i3343057457.html
http://imageshack.us/a/img684/1395/advan12.jpg
a to rzeczywiście coś da? siegnie to na koniec tunelu w ktorym sie znajduje, żeby mogła sie zaprzeć?
Propsy za alu, ale ja potrzebuje czarne czarne... :P
no ja ci pokazuje ze to co wkleiles zdjecie to nie kolor czarny tylko grafit advanovy:) bez slonca sa praktycznie czarne a w sloncu wychodzi bardzooo bogata perla z nich. i robia sie szare.
ja mialem je przez rok i potem zmienilem na kopie modelu RG2.
jedyna pewna opcja to pojechac jakims klejek ala do szybk od wewnatrz i wtedy na pewno nie zgubisz ale to taki drut projekt wtedy:) dlatego ja mam tyle zapasu:) ogolnie gubia mi sie tylko z przedniej osi, wg mnie to jak za mocno paluje:) to od goraca moga sie robic miekkie i wtedy wypadaja.
To jeszcze sprzedaj mi skąd je bierzesz :D
ja bralem zapas 4 sztuk od wheeltrade. potem reszte systematycznie udawalo mi sie kupic na allegro, jak inni sprzedawali swoje dekielki z alusow, bo szalu one nie robia :) wiec wiele osob ich nie zaklada i jezdzi bez, ja tez bym wolal dekielki w wersji SLIM ale takich niestety chinole nie podrabiaja a oryginaly kosztuja 4 sztuki prawie 350zl:)
Jeśli chodzi o jakość, śmigałem na fejkach, dość długo teraz bodajże na moim komplecie śmiga Kurgan i jak i ja i on, złego słowa chyba nie możemy powiedzieć na fejki, jeździ się na nich normalnie, nie było problemów chyba z wyważeniem felg wraz z oponami, trzeba po prostu uważać na dziury, na jakieś wyrwy w drodze, ponieważ na pewno są bardziej podatne na odkształcenie się niż ori. Ori felgi na pewno nie kosztują 600zł za komplet, lecz dużo więcej za sztukę, są za pewne wytrzymalsze. Na fejkach miałem grawer jak i naklejkę, miałem 2 komplety i powiem, że na prawdę nie było źle. Trzeba tylko uważać na dziury, na wyrwy, jeździć bardziej ostrożnie. Nie wiem jaki kolor budy masz hondy, ale biały pasuje praktycznie do wszystkiego, ewentualnie podczas naprawy felg, możesz przemalować je na swój kolor.
tak ganiam na kpl. od Ciebie. nie mialem z nimi najmniejszych problemow. moze po tym sezonie wrzuce na prostowanie, ale nie maja najmniejszych objawow wskazujacych na odksztalcenie.
@Proccentt ganiam na kpl. z grawerem i podwojnym rozstawem.
p.s. otwory w tych felgach 4*114,3 sa waskie wiec nakretka o srednicy zewnetrznej z kluczem/nasadka maks 20mm bo o ile pamietam do 4*100 wchodzily normalne nakretasy
ganiam na kpl. z grawerkam, dekielki sie trzymaja. moze dlatego, ze auto w garazu :D podejrzewam, ze jakby postaly przez noc, to zmienilyby wlasciciela.
ja od wczoraj również. :D
dwa lata chyba już gonię na Advanach z grupowego i jedyny przypadek żeby dekielek wypadł to przegrzanie w moim przypadku ręczny nie puścił i się wszystko zagrzało, wtedy wypadł, nie zgubiłem go a mam w zapasie jeszcze dwa nowe więc wielki problem to nie będzie.