PDA

Zobacz pełną wersję : Samoprzyciemnianie sie

wasik111
23-01-08, 11:50
Witam,

Czy ktos z Was ma podobny problem.
Ustawienie podswietlania kokpitu przy wlaczonych swiatlach na maksimum.
I teraz dzieje sie rzecz dziwna, podczas jazdy oswietlenie deski rozdzielczej samo sie zmniejsza o 1 skok i jest ciemniej, czym to moze bys spowodowanw?.

Druga sprawa.

Nie zawsze centralny otwiera sie od razu, niekiedy musze stac i naciskac przycisk pilota kilkukrotnie, zanim sie otworzy.
Sprawdzalem napiecie na baterii - jest OK. W ASO powiedzieli, ze pewnie stoje pod linia wysokiego napiecia - bzdura , nie stoje.

pozdrawiam
wasik 111

Dobi
23-01-08, 12:13
Witam,

Czy ktos z Was ma podobny problem.
Ustawienie podswietlania kokpitu przy wlaczonych swiatlach na maksimum.
I teraz dzieje sie rzecz dziwna, podczas jazdy oswietlenie deski rozdzielczej samo sie zmniejsza o 1 skok i jest ciemniej, czym to moze bys spowodowanw?.
(...)
pozdrawiam
wasik 111

Ja mam podobnie, tyle że nie mogę przy włączonych światłach ustawić podświetlenia deski rozdzielczej na max, jest jeden stopień mniej. Podświetlenie wyświetlacza radia/klimatyzacji reguluje się poprawnie. Zdarzyła mi się podobna sytuacja że zmieniło się samoczynnie podświetlenie radia na mniejsze, efekt sporadyczny i nie do powtórzenia.
Stawiam na usterkę, niedługo przegląd więc pewnie zgłoszę.

s0seN
23-01-08, 22:05
Co do centralnego mam, problem z otwarciem lub z zamknieciem z pilota jesli w telefonie jest wlaczony BT :(

darekci
25-01-08, 19:39
Pare razy tez mialem problem z centralnym. Nie wiem od czego to zalezy, bo w roznych miejscach to sie dzialo. Ale to nie jest wielki problem, bo mozna bez problemu otworzyc drzwi kluczykiem. Alarm tez sie wylaczy.

Maciek CIVIC SPORT
25-01-08, 20:34
Centralny zaszwankował może ze 3 razy przez 15 miesięcy użytkowania. Ten typ chyba tak ma

mariusz05
25-01-08, 21:27
Centralny zaszwankował może ze 3 razy przez 15 miesięcy użytkowania. Ten typ chyba tak maMoże to niewina centralnego tylko alarmu ,który jest zakłucany przez obce pola elektromagnetyczne tzn. komórki, cb-radia, piloty bramowe

silverado
25-01-08, 21:54
U mnie z centralnym sterowaniem pilotem było tak samo, raz działał a raz nie, bywało, że przez 5 minut chodziłem z pilotem wokół samochodu zanim zareagował ... więc wymieniłem bateryjkę i się uspokoiło ... a o zakłucaniu przez BT nie pomyślałem, ale po tym co piszecie to stawiam na BT to on zakłuca.

PitK
26-01-08, 10:33
Miałem i ja kilka razy problem z pilotem lecz w moim przypadku obstawiam, że z pilotem lub baterią jest coś nie tak. Zauważyłem pewną prawidłowość iż w momencie gdy pilot nie działa dioda pilota zapala się znacznie słabiej i krócej i raczej BT nie ma na to wpływu.

MateK
05-03-08, 12:08
Podswietlenie:
Chodzi tu o styki w wyswietlaczu. Na poczatku tez tak mialem i zglosilem, ale poprosili abym poczekal. Problem rozwiazal sie sam.

Centralny:
Niestety problem pojawia sie co jakis czas. Baterii jeszcze nie wymienialem. Najczesciej na parkingach podziemnych, badz w poblizu supermarketow.

Pabloss
09-03-08, 10:17
U mnie jak na razie problem z centralnym nie występuje.

Darky
12-03-08, 23:26
Miałem dokładnie taki sam problem z podświetleniem deski rozdzielczej. Ale udało mi się odkryć co było przyczyną i, co ważniejsze, rozwiązać to:)

A więc:
Jeśli na wyłączonych światłach (reflektory :P) ściemnicie wyświetlacze choćby o jeden punkt i tak zostawicie, to jak włączycie światła nie będzie już możliwości podświetlenia deski na maxa, tylko do prawie maxa ;)

Rozwiązanie:
Przy wyłączonych światłach ustawcie podświetlenie deski na max, włączcie światła i już będzie dostępna maksymalna moc podświetlenia.

Jest to jak najbardziej powtarzalne.

Co do nieotwierania się centralnego - mam dokładnie to samo, jednak jest to losowe i nijak powtarzalne. Czasem otworzy sie po wielokrotnym naciskaniu, a czasem w ogóle nie chce się otworzyć pilotem i muszę wciskać ten zimny brzydki metalowy kluczyk do mojej hondzi by ją na chama otworzyć ;P W serwisie nie wiedzą co to jest i nie mają jak sprawdzić więc wymyślają bajki o liniach wysokiego napięcia.

wasik111
13-03-08, 09:26
Odkrylem np. taka zaleznosc.

Jesli pilot nie chce otworzyc zamka, nalezy najpierw podejsc do tylnej klapy nacisnac elektryczne otwieranie bagaznika a dopiero potem nacisnac otwieranie na pilocie.

U mnie to dziala na 100% :) co to za samochod AngloJaponski - szkoda gadac ...