Zobacz pełną wersję : Wydech prosze o fachowa porade :)
kacper-kiliansk
30-06-13, 13:51
Chciałbym wrzucić do swojej hondzi jakis wydech najlepiej by bylo wymienic go caly i bardzo bym prosil o to zeby ktos mi doradzil co dac zeby ladnie buchal jak zalacza sie valtec
jak zalacza sie valtec
a cio to valtec? :D
kup środkowy z rovera 420, końcowy jakiś przelot 2cale i bedziesz miał co chcesz
kacper-kiliansk
30-06-13, 16:14
to jest 1,5 eco
Chciałbym wrzucić do swojej hondzi jakis wydech najlepiej by bylo wymienic go caly i bardzo bym prosil o to zeby ktos mi doradzil co dac zeby ladnie buchal jak zalacza sie valtec
Weś wymien wydech na jakis przelotowy wtedy ci bendzie muruczal jak sie zalaczy wautek szczegolnie jeden piec ekono bardzo fajnie bucha na wauteku w koncu to taka mocna jednostka wydech mozesz kupic w sklepie lub na alrego ja moge polecic takie z polmostrowa dobra firma polska nie ma problemu ze spasowaniem do tego nie drogo maja te tumiki
PS. Naprawdę nie razi Cię w oczy kompletny brak interpunkcji? Ponadto polski język ma literki ąęłóćżś, są przecinki, kropki....a przeglądarki mają słowniki sprawdzające pisownie.
Sorry za niefachową poradę :)
A żeby było względnie fachowo i po polsku:
Jak ma być cicho i komfortowo i niedrogo - osobiście polecam tłumiki Polmostrów - mam środkowy i końcowy - jest jak w serii. I co najważniejsze po 2-giej zimie nie wygląda, żeby rudy szkodnik zaczynał ich konsumpcję.
Jak ma buczeć i tanio - buczydło z allegro o nazwie A'la Apexi z nierdzewki (chińskiej nierdzewki zazwyczaj)
Mike, na polmoostrowie słabo działa waultek. Mi np w moim 1.4 w ogóle nie działa ; D
Mike, na polmoostrowie słabo działa waultek. Mi np w moim 1.4 w ogóle nie działa ; D
:D
Padłem :). Ale masz rację, u mnie też ostatnio słabo wautek daje, to pewnie przez pogodę....
Wy chociaż nie macie fałdeka, a nie to co w moim... :( :p
kacper-kiliansk
01-07-13, 12:19
Dobrze sie bawicie :) sory za moj poglad zycia ale nie mam czasu na przecibnki i polskie znaki bo spedzam mozna powiedziec ze caly dzien w pracy i zawsze mam *******ziel ... dzieki za pomoc ...
W silnikach 1.5 nie występował typowo VTEC. Jest tam system VTEC-ECO jeśli zdążyłeś już zauważyć, który działa trochę na innej zasadzie, polega na tym że przy niskiej prędkości obrotowej silnika motor pracuje na 12V, a przy depnięciu gdy obroty rosną powyżej ok 3tys motor przechodzi w pracę 16V. Może to załączanie VTEC-A chodzi Ci o moment zmiany z 12V na 16V?
Prowadziłem raz D15Z8 i tam był wyczuwalny skok w dynamice przy zmianie 12-16V. W 1.5 D15B był prawdziwy 3-stage VTEC.
Nie rozumiem dlaczego ta cała ironia w stronę osoby co założyła ten wątek.
Każdy z nas kiedyś zaczynał swoją działalność na forum, a co jest chyba logiczne niewiedza wtedy również jest większa, a nie każdy ma czas by koczować całymi godzinami na forum.
Autorowi radzę doczytać o co chodzi bo takie mydlenie tematu z wydechem jest trochę bez sensu i do niczego nie prowadzi :)
Tak jak pisali przedmówcy wyżej szukaj jakiegoś wydechu przelotowego a będzie coś głosniej słychać :)
Tak na poważnie jeszcze np. Vincent montował 2 cale z rovera (nówka polmostrów), ale tam nie jest plug and play. Trzeba przerobić trochę bo ta blacha na śruby nie jest taka jak w mb. Np wziąć ze starego.
kacper-kiliansk
01-07-13, 18:13
W silnikach 1.5 nie występował typowo VTEC. Jest tam system VTEC-ECO jeśli zdążyłeś już zauważyć, który działa trochę na innej zasadzie, polega na tym że przy niskiej prędkości obrotowej silnika motor pracuje na 12V, a przy depnięciu gdy obroty rosną powyżej ok 3tys motor przechodzi w pracę 16V. Może to załączanie VTEC-A chodzi Ci o moment zmiany z 12V na 16V?
Prowadziłem raz D15Z8 i tam był wyczuwalny skok w dynamice przy zmianie 12-16V. W 1.5 D15B był prawdziwy 3-stage VTEC.
Nie rozumiem dlaczego ta cała ironia w stronę osoby co założyła ten wątek.
Każdy z nas kiedyś zaczynał swoją działalność na forum, a co jest chyba logiczne niewiedza wtedy również jest większa, a nie każdy ma czas by koczować całymi godzinami na forum.
Autorowi radzę doczytać o co chodzi bo takie mydlenie tematu z wydechem jest trochę bez sensu i do niczego nie prowadzi :)
Tak jak pisali przedmówcy wyżej szukaj jakiegoś wydechu przelotowego a będzie coś głosniej słychać :)
Dziekuje