PDA

Zobacz pełną wersję : Podświetlenie kontrolek w civicu 6gen -jakie żarówki?

_BOSS_
23-01-08, 09:57
Witam

Przejżałem forum, ale nic nie ma o tych żarówkach (tylko same ledy ale mnie to nie interwesuje)

Mam przepalone 2 żarówki od kontrolki otwartego bagażnika i rezerwy - nie palą, a sprawdziłem bezpieczniki i są ok.

Teraz mam pytanie w książce znalazłem (sam naprawiam i w manualu), że większość kontrolek są na żarówki 1,4W i jedna chyba na 3,4W - ale jakiego to są typu żarówki do podświetlenia tych kontrolek i gdzie takie dostanę - chciałbym wymienić te żarówki od razu rozkręcając licznik (po prostu nie mama czasu na wyjęcie licznika i pojechanie do sklepu z wyjętą żarówką i założenie jeje spowrotem)
Więc moje pytanie:
1. Jakiego typu to są zarówki do podświetlenia kontrolek?
2. Jakie żarówki się stosuje do podświetlenia od tyłu tarczy zegarów tylko nie piszcie mi o ledach)?
2. Jakie żarówki się stosuje do podświetlenia z góry wskazówek?

Z góry dzięki za jakieś odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Lcfr
23-01-08, 11:13
1. Jakiego typu to są zarówki do podświetlenia kontrolek?
2. Jakie żarówki się stosuje do podświetlenia od tyłu tarczy zegarów tylko nie piszcie mi o ledach)?
2. Jakie żarówki się stosuje do podświetlenia z góry wskazówek?

6 gen akurat jest rozrysowany dosć dobrze: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=41655

_BOSS_
23-01-08, 12:38
Lcfr - ten link przejrzałem już wczoraj ;) - zdjęcie z żarówkami, które opisują gdzie są rozmieszczone i ile wat zastosowanao są z książki Sam Naprawiam (posiadam ją) i są zamieszczone z modelu 5D (ja mam 4D ) -żarówki pewnie będą takie same, ale mi chodzi o typ ich - jakaś nazwa , skrót (np do podświetlenia konsoli podgrzewania potrzeba T05 W1,2W). A jaki jest typ do podświetlenia kontrolek przy zegarach - co to są za żarówki te 1,4W i 3,4W do rezerwy jakieś wymiary. model - o to mi chodzi i gdzie to dostać poza ASO ?

ps. Prosze tylko nie pisać o Ledach :)

Pozdrawiam!

Lcfr
23-01-08, 15:11
już ktoś opisywał jak sie nazywają...
tak mi sie wydaje, że gdzies to widziałem...
a jak nie to pozostaje wyjąc 1szt i podjechac do sklepów
tam - jak juz znasz wartość takze - na pewno dobiora co trzeba...

Rikoo
23-01-08, 15:12
na ilu forach sie jeszcze o to zapytasz :czerwona kartka:

Whiplash
23-01-08, 15:29
jeali szukasz zamiennika diodowego to R5 lub T5

_BOSS_
23-01-08, 16:14
Rikoo - pytam się wszędzie ;) bo nigdzie tego nie ma jak one wyglądają od kontrolek - wszędzie tylko diody i diody nic o żarówkach.

Pozdroawiam wszystkich! :piwo2: