PDA

Zobacz pełn± wersję : Wymiana oswietlenia na ledy wnetrze.

IksDe
28-06-13, 19:57
Witam, nie mam zamiaru tu pisac co i jak tylko chcialem dopytac sie osoby ktore maja zamontowane takie oswietlenie w samochodzie.
A wiec mam pytanie lepiej kupic do oswietlenia budzika te ledy ze tak powiem owalne czy kwadraciki z diodami ? Ktore lepiej swieca, poki co mam tylko dwie zamontowane kwadratowe z diodami(kolor zimna biel)
Kolejne to jakie zamontowac te mniejsze co oswietlaja nawiew, jakie tam sa ogolnie bo jakies ledy takie znalazlem ale nie wiem czy beda pasowac i tez czy lepiej z diodka jedna czy lepiej owalna dac do tego. Zalezy mi glownie zeby swiecilo to rownomiernie i dosc elegancko.
Kolejne - co dac do zegarka ? Zwykla jakis kolor / biala xd? Czy zostawic ta zwykla, pytam bo nie wiem jak to bedzie sie prezentowac a nie chce zamawiac co chwile z allegro, kij tam z zarowkami ale przesylka ;d.
Do oswietlenia wnetrza gorna zarowka to raczej sie jakas znajdzie, ale mozna podac rodzaj jej jak ktos zna.
No i podswietlenie pedalow/bagaznika co tam dac ? Te dlugie diodki(paski) takie czy tez np. taka jak w gornym podswietleniu tylko ze po obu stronach.
I ostatnie, jak mamy zaroweczki te malutkie takie, do awaryjnych grzania tylniej i A/C to sa jakies ,,ledy'' zeby zamiast nich zamontowac ? Jak ktos ma to niech powie jakie tam wpakowal najlepiej i czy ladniej jakos to swieci, bo tez w niektorych jest podswietlenie i diodka oznaczajaca ze wlaczone wiec na tym mi tez zalezy. To chyba wszystko :D
Pozdrawiam.

MichałCK
29-06-13, 13:18
Spis żarówek i ich symboli w 5D:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?37213-%AFar%F3wki-opis-%BFar%F3wek-w-5D&highlight=opis+%BFar%F3wek
Najlepiej nie zadawać dziesi±tek pytań tylko otworzyć dany element, wyj±ć żarówkę i udać się do najbliższego sklepu elektronicznego/motoryzacyjnego i wybierzesz sobie żaróweczki od wyboru do koloru (przynajmniej ja w swoim elektronicznym mam duży wybór) do o¶wietlenia większo¶ci przycisków tj awaryjne przeciwmgłowe itd itd służ± żaróweczki T3.
Moim zdaniem do zegarka najlepiej spisuje się zwykła żaróweczka (ja mam u siebie kolor pomarańczowy) LED może ¶wiecić bardziej "punktowo" co jednych może drażnić a innym się podoba. Z reszt± kto co lubi :)
Szczerze co do opcji LED to ostatnio tydzień temu zabrałem się za wymianę spalonych żarówek w pod¶wietleniu nawiewów:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?181268-Wymiana-%BFar%F3wek-regulacji-nawiew%F3w-gt-wywalony-bezpiecznik-gt-spalony-dimmer
Nie wiem czy co¶ skopałem w jakim¶ punkcie ale po wstawieniu dwóch żaróweczek LED zaczęło mi wywalać bezpiecznik bodajże nr 19 10A po czym spalił mi się Dimmer(pokrętło regulacji jasno¶ci zegarów) po czym obecnie nie mam pod¶wietlenia wnętrza oraz tablicy rejestracyjnej. Czekam na nowy dimmer i zobaczymy co to będzie, oby tylko znów się nie spalił.
Pozdrawiam