PDA

Zobacz pełną wersję : Wkład do lusterka - problem

Avery
28-06-13, 09:32
Na początku chciałbym się przywitać ze wszystkim - jestem tutaj nowym użytkownikiem - witam:)

Mam pewien problem otóż muszę włożyć wkład z lustrem do lusterka tylko, ze ten wkład jest mocowany na 3 "gałki" - 1 duża trzymajaca i 2 małe ktore są odpowiedzialne za ele. ustawienie szybki. problem z tym ze za kazdym razem jak chce wlozyc te galki w "dziurki" we wkladzie, cofaja mi sie one do konca, jedynie moge nalozyc na ta najwieksza kulke. moze mial ktos podobny problem ? zdjecia moge dodac potem jak bedzie ciezko to sobie zoobrazować;)

marwol
28-06-13, 09:36
może tutaj znajdziesz odpowiedz

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?8097-Montaz-podgrzewania-lusterek-malowanie-lusterek-i-klamek

Avery
28-06-13, 09:43
chcialbym uniknac rozkrecania calego lusterka
pozycze zdjecie z tematu z linka - chodzi o te 2 galki od skrecania lusterka - http://img145.imageshack.us/img145/8862/img7711ty3.jpg
jak mozna nalozyc na nie wklad? jest jakis sposob?

sensej
28-06-13, 11:04
musisz wcisnąć wkład na te białe kulki - to nic że się cofają :)
spróbuj posmarować wazelina, lub podrzać gniazda we wkładzie lusterka, powinno być łatwiej :P i uważaj żeby lusterka nie połamać

Avery
28-06-13, 11:05
jak sie cofna do konca to zaskakuje jedynie tylko na ta najwieksza kulke a te regulatory nie wchodza.
smarowalem maslem, smarem i nic. jeszcze nie podgrzewalem - dzis moze sprobuje..

Maskunt
28-06-13, 12:18
Po prostu wepchnij, żadna filozofia. naciskaj szkło na wysokości tego gniazda, w które ma wejść kulka i tyle, w końcu wskoczy.

Avery
28-06-13, 15:33
jak zaskoczy na ta najwieksza galke to wtedy nie ma odpowiedniej odleglosci miedzy tymi malymi a "dziurkami"..

Rutus
05-07-13, 02:19
przyklej na kropelke :) może da rade :) U mnie raz wypadł to przykleiłem na kropelke i jeżdże :) A też nie chciał wejsć wkład na te małe tylko wszedł na tą wiekszą :)

Maskunt
05-07-13, 11:30
Co za głupota, przecież wystarczy docisnać to mocniej i wskakuje bez żadnego problemu. Wiele razy wyciągałem szkła z lusterka.

Rutus
05-07-13, 14:34
Ale mu nie wchodzi ... moze wyrobiły sie kulki

kruczekvu
05-07-13, 16:42
Jeśli zatrzaski są ok to nie powinno być problemu
Trzeba sprawdzić jak wyglądają i wszystko będzie jasne