Zobacz pełną wersję : Brak Elekroniki ??
Witam mam taki mały problem wymieniałem lampy przednie w civicu 92-95 wszsytko było ok ale po kilku próbach siadła mi cała elektronika nawet jak przekręcam kluczyk w stacyjce zadna dioda sie nie świeci. NIewiem moze jakies spięcie sie gdzies zrobiło i wywaliło bezpiecznik niewiecie moze gdzie takowy jest ??
P.S jak jest ktos z okolic krk i zna sie na elektronice moze wpadłby i pomógł przy montazu . Pozdrawiam
Masz dwie na krzyż puszki bezpieczników… zaglądasz do każdej i oglądasz bezpieczniki. Jaka to jest filozofia?
I po jakich próbach? Po kilku próbach wstawienia lamp czy po czym?
moze i zadna gdyby nie to ze bezpieczników nie ruszałem :(
Aaaaa… to bezpieczniki się palą od ruszania ich, ciekawe :D Zajrzyj do puszek bezpieczników i będziesz wiedział, czy któryś jest spalony czy nie.
do tej co jest pod maską ??
Najpierw do tej co jest pod maską, a potem do tej co jest pod kierownicą.
dzięki wielkie za pomoc :) jutro bede dokładnie patrzył :) dam znac
witam wymieniłem dzisiaj bezpiecznik spalony 80A w skrzynce pod maską chyba od baterii i dalej nic :(:(
Son - Goku
26-06-13, 19:11
a Sprawdziłeś wszystkie jakie masz ??
Jakim sposobem je sprawdzasz ??
tak sprwadziłem te pod maską i te pod kierownicą . Wyciągam i sprawdzam czy jest przepalony :(
Może aku się jakimś cudem rozładowało do zera?
tez tak pomyślałem ale podłączyłem prostownik i dalej :(
I w ogóle nie kręci rozrusznik itd?
Może któryś przekaźnik poszedł w skrzynce bezpieczników pod maską? Te duże takie prostokątne kostki.
własnie sprawdzałem kilka razy i wszsytko są sprawne
Son - Goku
26-06-13, 21:55
Sluchaj.
Jak sprawdziłeś bezbieczniki?
Bo jak na oko to Tobie może coś pominąć.
Spr miernikiem lub jakąś zarowka z bateria.
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
jeszcze jutro dokładnie sprawdze ale wydaje mi sie ze nic nie pominołem :( jak nie da rady to pozostaje mi jakis fachowiec :(
po kolejnym sprawdzeniu bezpieczników nie stwierdziłem zadnych zadnych braków. Jestem bezradny :(
albo moze masa gdzies zle łapie ??
Styki na AKU? Już kombinuję teraz…
Son - Goku
27-06-13, 22:00
Ty powiedz Nam, co z tymi lampami robiłeś że po paru próbach nie masz napięcia??
co miałem robic zakładałem ale tak jak mówie potem próbowałem odpalic i juz była dupa :(
Son - Goku
29-06-13, 16:11
Nie wiem na ile to sie przyda,ale tu juz strzelam gdyz nie widze tego.
Odłącz te dwa klosze co zakladales i zobacz.
Byc moze tam cos jest,zwarcie czy co
ok zobaczymy czy cos to da, dam znac
CRXKarolek
29-06-13, 18:46
Jeden z przewodów się pewnie przetarł i robi Ci zwarcie.....
I moge sie załózyc ze akumulator juz szlak trafił :P
bardzo mozliwe bo jak ładuje akumulator prostownikiem to zadnego prądu juz nie wytwarza :(
I moge sie załózyc ze akumulator juz szlak trafił :P
to prawda aku padł załozyłem inny tez był za słaby i po chwili go szlak trafił kupiłem nowy i teraz hula :):):) dziękuje wszystkim za pomoc