PDA

Zobacz pełną wersję : Zielony metalik po gradzie:(

Boleczek
25-06-13, 12:48
Witam
Jak wszyscy pewnie zauwazyli nad polska ostatnio kilka razy moglismy natknac sie na opady gradu. Kto mial szczescie i mozliwosc uniknal zbombardowania swojego autka, lecz mi niestet szczescie nie dopisalo i zostawilem samochod pod blokiem i zmęczony wrocilem do domu i zasnąlem, bo nie spodziewalem sie zadnego gradu. Jak zobaczylem samochod nastepnego dnia to zlapalem sie za glowe. Cala maska i dach sa zniszczone. No i zaczyna sie temat bo zastanawiam sie czy lepiej pomalowac te elementy czy np okleic folia carbonowa po wczesniejszym wyrównaniu powierzchni. Kolor mojej Hani to zielony metalik i nie wiem jak to bedzie wyglądac... moze ktos ma taki kolor samochodu i oklejony w ten sposob?? Co o tym myslicie?

sodemarco
25-06-13, 13:19
Polecam PDR znaleźć gdzieś w okolicy wyjdzie najtaniej i to w jeden dzień.

Boleczek
25-06-13, 20:15
A wiesz moze jaki jest cennik takiej uslugi? jak to liczą za 1 dolek czy jak?

sodemarco
25-06-13, 23:36
Jak byłem swoją primerą to za drzwi mi policzył 120 zł za 5 małych dołków i jeden spory dość , nie wiem jak u Ciebie w mieście liczą

kurgan
26-06-13, 07:45
za dolek licza u nas 150 w okolicy. jak masz wiecej daja cene hurtowego usuniecia :)

Boleczek
26-06-13, 17:08
to ja mam z 30 takze nie ma to sensu a co myslicie o carbonie na maske i dach

kurgan
28-06-13, 13:24
i tak jak nie wyciagniesz to bedzie widac na foli dolki

Labed2007
28-06-13, 17:24
Zawsze można zaszpachlować te dołki i dopiero na to przykleić folię, będzie taniej :)

mes
29-06-13, 08:35
150 za dołek?! kutwa.. 15 min roboty dla wprawionego blacharza... 600/h, to d dr hab. inż. nie zarabia nawet na uniwerku.

zawsze możesz maskę sam próbować wyciągać, trochę się nauczysz i pojedziesz z dachem :D
nie wyjdzie, to szpachla i malowanie.
Maskę można kupić nową ewentualnie.

A masz może zdjęcia tych dołków? poka poka

kurgan
01-07-13, 08:32
widzialem kiedys jeszcze sposob z suchym lodem, gazem do zapalniczek ew. sprezonym powietrzem i grzaniem blachy i jej szybkim schlodzeniem. chinskich zestawow do wyciagania wgniotek z allegro za 50 plnow nie polecam.

Shcopek
01-07-13, 16:35
600/h

Mam już pomysł na biznes. Najlepiej to podjedz do jakiegoś znajomego blacharza, to wypuka Ci to ładnie.

kruczekvu
02-07-13, 17:01
Zawsze można zaszpachlować te dołki i dopiero na to przykleić folię, będzie taniej
Bez przesady
Najlepiej do bojlarza podjechać i jak spojrzy to oceni ile weźmie za robotę
Jak dla mnie lepiej wyciągnąć wgnioty niż malować i bawić się w szpachlowanie

kurgan
03-07-13, 11:05
Bez przesady
Najlepiej do bojlarza podjechać i jak spojrzy to oceni ile weźmie za robotę
Jak dla mnie lepiej wyciągnąć wgnioty niż malować i bawić się w szpachlowanie

zgadzam sie, bo przy ew. sprzedazy dorobia ci historie do auta, ze byl dach, ze po dzwonie z tirem :)

kruczekvu
03-07-13, 16:53
Dzisiejsze możliwości są duże i ludzi którzy zajmują się bojlowaniem też nie mało
Sam też coraz lepiej mi idzie i uczę się każdego dnia coraz więcej
Suchy lód i takie tam można sobie włożyć do lodówki a nie na auto bo ostrych wgniotów nie zrobisz dobrze
Ale to moje zdanie ;)