PDA

Zobacz pełną wersję : Projekt reperaturek progow VIgen

Szczery
25-06-13, 12:02
CZesc.
Wlasnie tak rozkminiam nad taka sprawa.
Reperaturki progow, ktore sie by mi przydaly to z tego co mi wiadomo prosty kawalek blachy, odpowiednio zagiety po dlugosci i tyle.
wszyscy nazekaja na jakosc tych elementow. ze z cienkiej blachy, szkoda ze nie ocynkowane itp.
A gdyby takie cos zrobic z blachy ocynkowanej albo jeszcze lepiej z kwasowki?
Ocynk (elektrolityczny) i kwasowke sie bardzo dobrze spawa (ze stala rowniez).
Jest ktos w stanie pomierzyc takia reperaturke? Mam dostep w pracy do odpowiednich maszyn i materialow. moze sprobowal bym takie cos wykonac... Sam jestem w potrzebie wiec mam parcie by takie cos zrobic sobie.
Myslelem tez o tym fragmencie progu nie "pod autem" ale pod listwa plastikowa. Ten z otworami (kwadraty 12,2x12,22mm) dzieki ktorym ta plastikowa listwa sie trzyma auta... Jej fragment (przy tylnym kole) tez mam zgnity okrutnie. NA prawie calej swojej dlugosci i jeden jak i drugi prog wyglada na prosty kontownik z odpowiednimi otworami do mocowania tego plastikowego progu. te kwadraty zrobil bym oczywiescie jak nalezy. Zastanawiam sie nawet nad zgrzaniem po dlugosci obu elementow przed wspawaniem.

Ma ktos dostep do takich reperaturek by je wymierzyc? (dlugosc calkowita, dlugosci poszczegolnych bokow kontownika, wskazane dokladne fotki :) )

Ogolnie to mozna by te dwa elementy progu jako jeden wiekrzy element chyba wykonac?