Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : piszczy PRZED odpaleniem

sebawo
24-06-13, 16:55
Wiele już było tematów dot. piszczenia, ale wszystkie były obserowane przy odpalonym silniku.
ja natomiast mam problem po przekręceniu kluczyka, kiedy słychać również pompę paliwa oraz przekaźniki.
Dźwięk wydobywa się bardziej z lewej strony silnika, coś dostaje napięcie, zaczyna pracować, bądź się 'ustawia' piszcząc przy tym niemiłosiernie, by po chwili przestać. Z odpaleniem problemów nie ma, nawet gdy spróbuję w trakcie tego piszczenia, które ustaje po zakręceniu rozrusznikiem.

Obstawiał bym krokowy, którego czyściłem jakieś 2 miesiące temu, bo to chyba jedyny mechanizm jaki może pracować po podaniu prądu.

Pytanie czy to krokowy i jak go uciszyć? a przede wszystkim dlaczego zacżął piszczeć:)

sebawo
02-07-13, 14:45
Nikt nie ma pomysłu?:)

markotny
02-07-13, 15:19
A wiesz jak działa ten krokowiec?? Tam nie ma co piszczeć. Poza tym krokowiec nie pracuje po przekręceniu kluczyka w pozycję gdzie słychać pompę paliwa itd.
Zresztą możesz zrobić banalnie prosty test. Odłącz poprostu wtyczkę od niego i przekręć kluczyk.

pawciob80
02-07-13, 16:45
a mi przychodzi do głowy coś z wyposażenia auta (zwarcie w regulacji świateł??) czy np automatycznie wysuwająca się antena (nie wiem czy w 6 genie były w ogóle takie wynalazki?)

stolarz
03-07-13, 08:01
jedyne rzeczy które działają po przekręceniu kluczyka na zapłon to pompa paliwa, dmuchawa i radio jeśli włączone, światła ale napewno nic na silniku.

sebawo
03-07-13, 16:46
faktycznie to nie krokowy....
To już sam nie wiem co to może być. Ewidentnie jest dźwięk, jakby coś, jakiś silniczek się uruchamiał po przekręceniu stacyjki.
Dodam, że pojawiło się niedawno, samo z siebie.

Rutus
05-07-13, 02:00
Może dmuchawa ? Coś może gdzieś tam ociera i piszczy ?

sebawo
05-07-13, 11:21
wyłączona? wapię, poza tym dźwięk na pewno dochodzi z komory...

michas777
05-07-13, 16:52
Miałem to samo to cos z ukladu dolotowego moze wtryski ja tak mialem kupilem plyn do czysczenia wtyskow i przeslo