Zobacz pełną wersję : Problem z szybami po stornie elektrycznej
Witam, mam Honde VI, 5d japonka, i mam problem z otwieraniem szyb a dokładniej z elektryką, sprawdziłem panel, wszystkie styki na płytce są w porządku a przyciski nie działają oprócz lewej tylnej szyby. Co innego mogło nawalić? Może kable? Prosze o pomoc.
Bezpiecznik. Od szyb jest ich 5.
Bezpieczniki sprawdziłem już wcześniej, wszystkie działają, to musi być coś innego
Jeżeli dobrze sprawdziłeś bezpieczniki to może sprawdź jak są sterowane szyby (chyba plusem) i podaj przez kontrolkę na piny odpiętej wtyczki od panela zasilanie. Jeśli nie ruszą szyby to czeka Cię rozbieranie drzwi i sprawdzenie przy silniku czy napięcie dochodzi.
napięcie dochodzi, szyby ruszyły. lewa przednia szyba raz na jakis czas ruszy ale po kilkukrotnym przekręceniu kluczyka i tylko przy zamkniętych drzwiach. macie jakieś inne pomysły?
1. szwagier ma taki przypadek że czasami mu nie działają szyby. wystarczy poruszyć wiązką przewodów pod skrzynką bezpieczników (tą w środku) i szyby ruszają.
2. sprawdź przewody w kostkach łączących drzwi z karoserią. widziałem przypadek w którym kable dochodzące do kostki w prawych drzwiach były pourywane.
mam Honde VI, 5d japonka,
Jak 5D to nie japonka.
Jak twoje auto to takie jak w avatarze, to nie 5D.
chyba lepiej wiem jakie mam auto, to jet sedan nie hatchback
chyba lepiej wiem jakie mam auto, to jet sedan nie hatchback
5d japonka
I pytanie w dziale "Civic 95-01 MA/MB/MC". Ale skoro wiesz lepiej.....to pewnie masz jedyny na świecie sedan 5D wyprodukowany w Japonii :). Trzymaj bo to rarytas ;P
napewno jest o wiele lepszy niż ten Twój wiejsko stuningowany złom z obrazka.nieważne, pytałem o szyby ale jak widać więcej tu przemądrzalców znajde niż pomocy.
Życzę udanej kariery z takim podejściem ^^ Jak MikeFoto napisał, niepowtarzalna sztuka! Do muzeum z nią! :D
do muzeum to swoją wstaw bo chyba jest taka straszna że nawet na zdjęciach jej nie ma, ale nie wstawiaj zdjęć bo jeszcze forum zablokujesz
Chłopie, żadne 5d nie było produkowane w japonii :). Po drugie najpierw dowiedz się co masz za auto, a później zadawaj pytania
tak wygląda 5d
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLDAs_yU4lEbDaaze8CLsZHtqiqsaTG nLMKPeBxfE6CwQAYTUb
napewno jest o wiele lepszy niż ten Twój wiejsko stuningowany złom z obrazka.nieważne, pytałem o szyby ale jak widać więcej tu przemądrzalców znajde niż pomocy.
do muzeum to swoją wstaw bo chyba jest taka straszna że nawet na zdjęciach jej nie ma, ale nie wstawiaj zdjęć bo jeszcze forum zablokujesz
Rozbawiłeś mnie. Jeszcze wypowiedzi tak krnąbrnego i zarozumiałego usera na tym forum nie czytałem.
Zarejestrowałeś się tyle co na forum 6 dni temu, masz całe 7 postów z czego wszystkie w tym temacie, nie przywitałeś się w odpowiednim dziale (co świadczy o tym, że nie czytałeś regulaminu forum). Pytasz złym dziale, przekręcasz fakty (np to że 5D nie było produkowane w Japonii).....a poprawienie cię traktujesz jako przemądrzałość. Ja cię proszę......
Jak bym był adminem to dałbym ci ostrzeżenie na ogarnięcie się. Ponadto patrząc na Twój sposób wypowiedzi i podejście mogę sądzić, że masz -naście lat, bo powyżej to choć odrobinę ogłady trzeba mieć.
Co tu tłumaczyc - trzeba lać :)
Tapatalk
Ostrzeżenie od admina? no to mam prze*****e. strach sie bać. ej chłopy chłopy, gorzej niż dzieci. trzymajcie sie. Honda rządzi.
Koniec roku szkolnego i gimnazjum do komputerow ruszyło :)
Tapatalk
...tak że dzieci z podstawówki zróbcie nam miejsce:P