PDA

Zobacz pełną wersję : problem - nakrętka zabezpieczająca felgę

clientR
19-01-08, 17:25
Witam. Mam nadzieję ze w dobrym dziale pisze.
Zakupiłem autko z niemiec i mam problem. Felgi aluminiowe na których jest auto są zabezpieczone nakrętką a nie mam i raczej nie będe miał specjalnego klucza do nich. Nie jest to dla mnie miła wiadomość bo złapię kapcia i co :( po za tym koło i tak trzeba móc sciągać. Moje pytanie czy da się dorobić taki klucz ?? niestety wzorca nie ma :( Ktoś takie coś już przerabiał? Znając życie złodziejaszek by sobie poradził z palcem w d....
Pozdrawiam,

kocelcivic
19-01-08, 17:28
podjedz do wulkanizacji....coś zaradzą pewnie...

pomierdor
20-01-08, 10:20
wystarczy podjechać do kogoś kto ma spawarkę i dospawać cóś aby tylko można było odkręcić

Pawlik1987
11-02-08, 10:00
Nigdzie nie jedź !! Miałem dokładnie taką samą sytuację i taki sam problem!! Poradziłem sobie w 40 minut...Bierzesz mały przecinak i młotek i zapodajesz w te nakrętki pod kątem aż się ruszy a potem to już luźno. :agent: Tylko uważaj żeby nie walnąć w felge sobie!! Drugi patent jest taki, że bierzesz nasadke odpowiedniej wielkości i nabijasz na ta nakrętke a potem klucz i odkręcać..Ja użyłem pierwszej metody bo żal mi było nasadki do klucza.. Klucza nikt ci nie dorobi do tego..tzn. jest to wykonalne ale zupełnie się nie opłaca...Lepiej te rozwalić i kupić nowe..

clientR
11-02-08, 10:51
No ja w małej mieścinie mieszkam to moje zakłady wulkanizacyjne za bidne są ;). Nie mam zabardzo czasu jak jest widnawo bo sam coś musze wykombinować dospawanie klucza odpada, będe próbował z nabiciem nasadki lub tak jak mówisz Pawlik1987

satal
20-05-08, 15:00
Mnie to zrobili tak, że użyli swojego pneumatycznego wkrętaka na którego nałożyli taki klucz, który stosuje się do odkręcania urwanych śrub czy coś takiego. Pod wpływem dużej mocy (udary czy jak to tam działa) śruba poszła:)